Başkan Aksu'dan Ak Parti Adayına 'Mahalle Sayısını Bilmeyene Kimse Oy Vermez” Göndermesi

Giresun Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Kerim Aksu, bugün 30 Mart seçimleri öncesi son bir değerlendirme toplantısı düzenledi.

Başkan Aksu'dan Ak Parti Adayına 'Mahalle Sayısını Bilmeyene Kimse Oy Vermez” Göndermesi

Başkan Aksu, “Aklı başında kimse 'burada 28 mahalle var. Sende hocasın al şu 28 mahalleyi ezberle dememiş' Mahalleleri bile ezberleyememiş adama Giresun halkı oy vermez” diyerek AK Parti adayı Prof. Dr. Yılmaz Can'a göndermede bulundu

Son bir haftadır seçim yarışında seviyenin çok düştüğüne dikkat çeken Aksu "İsimsiz, amblemsiz ilanlar dağıttılar. Ben onları mertçe yarışa davet ediyorum. Benim yakınlarımı işe aldığımla ilgili iddia ortaya attılar. Benim birinci derecede hiçbir yakınım Giresun Belediyesi'nde çalışmamaktadır. Bunu eğer açıklarlarsa çok mutlu olurum. Ama sayın Yılmaz Can’ın rektörlük yaptığı dönemde 2 tane öz amcasının oğlunu üniversiteye aldığını biliyoruz. Değilse çıkıp yalanlasınlar. Giresun öyle şeyler gördü ki kardeşini belediye başkan yardımcısı yapanları gördü. 'Bizi çok işçi aldılar' diye eleştiriyorlar. Keşke imkanımız olsa da bin kişiyi daha işe alsam. Biz hükümetin ortaya çıkardığı işsizliği belediye olarak çözmeye çalışıyoruz“ dedi.

GİRESUN'DA SÖKEN DİYE BİR MAHALLE YOK
"Sizlere bir örnek vermek istiyorum" diyen Başkan Aksu, “Arkadaşlar proje hazırlamışlar. Muhtemelen adayın bundan haberi yoktur ve hazırlanan projelerin nereler olduğunu bilmezdir. Mesela söken mahallesi demişler. Söken diye bir mahalle yok Giresun’da semt var. Aklı başında biri de arkadaş 'Burada 28 tane mahalle var. Sende hocasın al şu 28 mahalleyi ezberle dememiş'. Mahalleleri bile ezberleyememiş adama Giresunlu oy vermez. AK parti adayı sayın Yılmaz Can’la ilgili her şeye sürekli sayın Canikli yanıt veriyor. Seçimlere 3 gün kaldı biz bu güne kadar gayet seviyeli bir seçim çalışması yaptık. Kimseye hakaret etmeden seviyeli olduk. Ama aynı nezaketi rakiplerimizden göremiyoruz. Benim için 30 mart günü seçim ve siyaset bitmiştir. Ondan sonra Pazartesi günü birlik beraberlik içerisinde Giresun’a nasıl bir fayda sağlayacağız, bunları konuşmalıyız” diye konuştu.

Kendisi ile ilgili 8 ay sonra istifa edeceği ve milletvekili adayı olacağı yönünde iddialar bulunduğunu kaydeden Aksu, “Ben insanlardan beş yıllık görev süresi istiyorum. Benim Giresun’da yapacak işlerim var. Ben Giresun’u seviyorum ve Giresun'la ilgili çalışmak istiyorum. Ana projelerimiz dışında İş kollarında eğitim verecek projelerimiz, anasınıfı öğrencileri için projelerimiz, Bulancak durağından kültür merkezi yapacağımız Sokakbaşı’na kadar tramvay projemiz, teleferik projemiz ve daha bir çok projelerimiz var. Bunların dışında yaşlılarımız ve öğrencilerimiz ile ilgili dolmuşçularımıza mazot desteği sağlayarak ücretsiz taşıma yönünde kampanyalar planlıyoruz. Her mahalleye yaşlı bakım merkezleri planlıyoruz. Gerçek ihtiyaç sahiplerine 12 ay boyunca yardım yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti adayı Yılmaz Can'ın "Giresun’u görünce yüzüm kızarıyor" açıklamasına da göndermede bulunan Aksu, şunları söyledi:
“Bu yüzü kızaran arkadaş yüzünün kızaracağına yanındakilere bir sorması lazım. 12 yıllık iktidar döneminizde Giresun’a ne yaptınız diye. 22 aylık rektörlük döneminde hiçbir maça gelmeyen, hiçbir düğün ve cenazede görmediğimiz sayın Can bir anda Giresunspor fanatiği oldu. Sorsaydınız hangi ligde oynadığını bile bilemezdi. Böyle bir aday var karşımızda. Kendisine hoca olarak üniversitede başarılar diliyorum ama siyaset, belediyecilik onun işi değil. Ben 15 yıldır belediye ile ilgili görev aldım ve son beş yıldır da belediye başkanıyım. Bırakın mahalleyi sokaklarda olan sorunları biliyorum. Sayın Nurettin Canikli AK Parti tabanına 'CHP’ye oy vermeyin' demiş ben AK Parti’den oy istemiyorum ben hangi partiden olursa olsun bütün Giresunlular'dan oy istiyorum. Ben Giresunlular'ın kendileri için en doğru adayı seçeceklerinden eminim.“
Kaynak: İHA