Bakan Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Şimdi soruyorum o arkadaşlara, ne oldu da başınıza tuğla düştü mü de 17 Aralık'ta kötü mü oldu Başbakanımız?” dedi.

Bakan Yıldız Açıklaması

Tokat’ın Turhal ilçesinde seçim aracından vatandaşları selamlayan Bakan Yıldız, vatandaşlara hitap etti. AK Parti Turhal Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bekler’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Bakan Yıldız, Türkiye’nin büyümesini istemeyenler olduğunu ifade ederek, “Siz Türkiye'nin paçasını şu veya bu gerekçeyle büyürken, ilerlerken, genişlerken niçin tutup da aşağı çekmek istersiniz? Ya bırakın Türkiye büyüsün. 3 katına değil, 13 katına çıksın. Bu potansiyel yok mu Türkiye'de, var. Peki 11 yıldan beri desteklediğimiz, herkesin iyi dediği, müthiş çalışıyor dediği Sayın Başbakan ve ekibi 16 Aralık’a kadar çok iyi bir insandı. Şimdi soruyorum o arkadaşlara ne oldu da başınıza tuğla düştü mü de 17 Aralık'ta kötü mü oldu Başbakanımız? Böyle bir şey kabullenilebilir mi? Böyle bir şey olabilir mi? Haksızlığa dur demeyecek miyiz?” diye konuştu.

İSİM VERMEDEN CEMAATİ ELEŞTİRDİ
Bakan Yıldız, Türkiye'de tüm vatandaşların MHP'si, AK Parti'si, CHP'si, başka partisi ne varsa her birinin verdiği oya saygı duyacaklarını belirterek, “Ama biz şuna saygı duymayız. AK Parti'ye vermeyin de kime oy verirseniz verin de, biz bu görüşe saygı duymayız. Şimdi o dediğimiz malum yapı diyor ki; AK Parti'ye oy vermeyin. Açıkladılar niçin vermeyeceklerini, sanki biz başka bir ülkenin insanıyız. Sanki biz başka dinin mensubuyuz. Sanki biz ülkemizi sevmiyoruz. Tam tersi. 17 Aralık'ta ve 25 Aralık'ta değerli kardeşlerim bu ülke bu kadar milli bir duruş, bu kadar milliyetçi bir duygu yaşamadı” şeklinde konuştu.

Türkiye’de her 100 kişiden birinin dinlediğini ifade eden Bakan Yıldız, “Benim Sayın Başbakanla konuşmamı dinleyip de ne yaptılar? Kapı komşularına mı verdiler? Yok daha uzaklara götürdüler. Biz enerji sektörü ile alakalı çok önemli işler yapıyoruz. Niçin başkası bunu dinler. Bu adı yalnızca sadece dinleme midir? Ahmet, Mehmet, Hasan'ı mı dinliyoruz. Hayır o ülkenin bakanını dinliyor, hem de resmi olarak dinleniyor. Niçin? Benim bir terör örgütüne üye olduğum gerekçesiyle. Bunu 3 yıl sonra öğreniyorum. Bu terör örgütü neyle uğraşıyor diye sordum. Yani bir bilelim neyle uğraştığımızı bir bilelim dedim. Böyle komedi olmaz arkadaşlar. Biz ülkemiz için gece gündüz demeden hamdolsun koşturan ve ülkenin birlik ve beraberliği için uğraşanlardanız. Bakın ülkenin birlik ve beraberliğini bozmak için. Şükürler olsun, şehitlerimizin gelmesine ve böyle bir çatışma ortamının çıkmasına hamdolsun engel olduk” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE İKTİDARLARDA KOALİSYON GÖRDÜ AMA MUHALEFETTE KOALİSYON GÖRMEMİŞTİ”
Bakan Yıldız, konuşmasının ardından Zile ilçesinde düzenlenen mitinge geçti. Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, konuşmasında bir sivil toplum örgütü ile MHP İlçe Başkanını eleştirdi.

Daha sonra kürsüye gelen Bakan Yıldız, Türkiye’nin iktidarlarda koalisyon gördüğünü ama muhalefette koalisyon görmediğini ifade ederek, “Oyunuzu AK Parti’ye vermeyin de kime verirseniz verin diyorlar. Biz buna saygı duymuyoruz. Böyle bir anlayış olur mu? Böyle bir şey yapılabilir mi?” diye konuştu.

Bu arada Bakan Yıldız makam aracı ile Zile mitingine gelirken yol güzergahında bulunan MHP Seçim İrtibat Bürosu önündeki ülkücüler bozkurt işareti yaptı. Bakan Yıldız de ülkücülere el sallayarak karşılık verdi

Kaynak: İHA