Bakan Davutoğlu İlçe Mitingleri Tamamladı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Seydişehir ilçesinde düzenlenen mitingle ilçe miting programlarını tamamladı.

Bakan Davutoğlu İlçe Mitingleri Tamamladı

Derbent, Hüyük, Beyşehir ve Derebucak’ın ardından günün son mitingi için Seydişehir ilçesine, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri, parti yöneticileri ile birlikte gelen Bakan Davutoğlu, Seyit Harun Bulvarı’nda konuştu.

Bakan Davutoğlu, sınır ihlali yapan Suriye jetinin düşürülmesinin bir seçim yatırımı olduğu yönündeki eleştirilere değindi. Bakan Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Çanakkale Savaşı’nda Suriye’den, Saray Bosna’dan, Üsküp’ten, Türkiye’nin dört bir köşesinden bizim ecdadımız bayrak inmesin Ezanı Muhammedi dinmesin diye şehadete yürüdü. Nasıl o zaman şehadete yürürken omuz omuzaysa bizim ecdadımız, bizde bugün bu topraklarda ve gönül coğrafyamızda nerede bir kardeşimiz, dindaşımız, soydaşımız ihtiyaç hissederse onun yanında olacağız. Suriyeli Türkmenlere giden yardım kampanyasını durdurmaya çalıştılar. Son olarak 3 gün önce Suriye rejiminin uçakları hava sahamızı işgal ettiğinde şerefli pilotlarımız ‘Türk hava sahası ihlal edilmez’ deyip gereken cezayı verdi. Ne havadan ne karadan ne de denizden hiçbir güç bu aziz vatanın hiçbir karışını ihlal edemez. Ama muhalefete bakın, bazı basın yayın organlarına bakın diyorlar ki seçim için bunları yaptılar. Yani Suriye uçaklarına biz mi hava sahamızı işgal edin de seçim yatırımı olsun dedik. Suriye uçakları işgal ettiğinde sessiz mi kalsaydık.”
2011 yılında 170 civarında büyükelçilik ve başkonsolosluk varken bu sayının bugün 221’e yükseldiğini kaydeden Bakan Davutoğlu, bunda rahatsız olanların Türkiye’nin önünü kesmeye çalıştığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA