Milli Okçuya Ev Hediye Edildi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Londra'da düzenlenen 2012 Paralimpik Oyunları'nda okçuluk dalında bronz madalya kazanan engelli milli okçu Doğan Hancı'ya ev hediye etti.

Vali Ahmet Altıparmak, Valilik önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından alınan bu karara çok sevindiklerini belirtti.

Sporu ve sporcuyu desteklemek gerektiğini ifade eden Altıparmak, "Milli sporcumuz Doğan beyi tebrik ediyorum. Paralimpik dalında sadece Erzurum'u değil dünyanın değişik köşelerinde Türkiye'yi temsil ederek bizleri duygulandırmıştır. Başarılarının devamını diliyorum. Onu yetiştiren anneyi, babayı ve her zaman yanında olan eşini, çocuklarını da tebrik ediyorum. Marifet iltifata tabidir. Doğan beyin bu marifeti de büyükşehir belediyesi tarafından ödüllendirilmiştir" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde alınan kararla milli sporcu Doğan Hancı'ya ev hediye ettiklerini belirterek, "Çat yolunda TOKİ'ye yaptırmış olduğumuz konutlardan birini Doğan beye takdim edeceğiz. Sporcuya destek olmak adına elimizden geleni yapıyoruz. Erzurum'da alınan ilk olimpiyat madalyası, ailesini ve Doğan beyi tebrik ediyorum. Evin de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Altıparmak, evin anahtarını Doğan'ın eşi Hatice Doğan'a verdi.
Kaynak: AA