Büyükşehir Milli Okçu Hancı'ya Ev, Afad'a Kurtarma Aracı Hediye Etti

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, 2012 yılında Londra'da düzenlenen Paralimpik Oyunları'nda okçuluk dalında üçüncü olan engelli milli okçu Doğan Hancı'ya ev hediye etti.

Büyükşehir Milli Okçu Hancı'ya Ev, Afad'a Kurtarma Aracı Hediye Etti

Erzurum Valiliği'nde düzenlenen hediye takdimine Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler ile Hancı ailesi katıldı.

Vali Altıparmak, burada yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından alınan bu karara çok sevindiğini söyledi.

"Sporu ve sporcuyu desteklemek gerekiyor" diyen Altıparmak, şu görüşlere yer verdi:
"Milli sporcumuz Doğan Hancı'yı tebrik ediyorum. Paralimpik dalında sadece Erzurum'u değil dünyanın değişik köşelerinde Türkiye'yi temsil ederek bizleri duygulandırmıştır. Başarılarının devamını diliyorum. Onu yetiştiren anne, baba, her zaman yanında olan eşi ve çocuklarını tebrik ediyorum. Marifet iltifata tabidir. Doğan Beyefendi'nin bu marifeti de Büyükşehir Belediyesi tarafından ödüllendirilmiştir. Gösterdikleri fedakarlıktan dolayı da Büyükşehir Belediye Başkanı'mıza da ayrıca çok teşekkür ediyorum."
Başkan Küçükler de, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde alınan kararla milli sporcu Doğan Hancı'ya ev hediye etmenin mutluluğunu yaşadığını bildirdi. "Çat yolunda TOKİ'ye yaptırmış olduğumuz konutlardan birini Doğan Beyefendi'ye takdim ediyoruz" diyen Başkan Küçükler, "Sporcuya destek olmak adına elimizden geleni yapıyoruz. Erzurum'da alınan ilk olimpiyat madalyasıdır. Ailesi ve kendisini tebrik ediyorum. Evin de hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra Vali Altıparmak ile Başkan Küçükler, evin anahtarını Doğan'ın eşi Hatice Doğan'a verdi.

AFAD'A ARAÇ HEDİYE EDİLDİ
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği'ne 7 kişilik tam donanımlı kurtarma aracı hediye etti. Başkan Küçükler, hediye edilen aracın anahtarını Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'a teslim etti. Başkan Küçükler, törende yaptığı konuşmada, "AFAD önemli bir kuruluşumuzdur. Bu kurtarma aracını hediye etmekten mutluluk duyuyoruz. Kurumlar ne kadar güçlü olursa hizmetleri de o derece iyi olur. Büyükşehir Belediyemiz tarafından temin edilen bu aracın AFAD'a hayırlı olmasını temennisinde bulunuyorum" dedi.

Vali Altıparmak da, söz konusu katkıdan ötürü de Küçükler'e teşekkür etti.
Kaynak: İHA