Öğrencilere 'Köfte” Dersi

Avrasya Üniversitesi Gıda Mühendisliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Trabzon’da bulunan bir köfte üretim tesisine teknik gezi düzenleyerek köftenin nasıl hazırlandığını öğrendiler.

Öğrencilere 'Köfte” Dersi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Başak Sungur ve beraberindeki öğrenciler, tesiste yapılan üretimi etin girişinden köfte olarak paketlenene kadar baştan sonra takip edip izlediler. İşletmenin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Cemil Kalkışım, Genel Müdürü Şener Kalkışım ve diğer yöneticiler öğrencilerle beraber gün boyu tesisi gezerek bilgi verdiler.

Bölgenin önemli girişimcilerinden olan Cemil Kalkışım öğrencilere işletmenin hikayesini anlattı. Kalkışım, şehrin kültürel ve ekonomik yapısı içerisinde, 1945'li yıllarda Orta caddeden başlayan ve tüm ülke ile yurt dışına yayılan Akçaabat Köftesi'nin son yıllardaki gelişimiyle birlikte ulusal bir marka haline geldiğini anlattı.

Kalkışım, şu anda Trabzon, Samsun ve İstanbul’da şubelerinin olduğunu belirterek, “Şimdiki konumumuz ortada ama bende yıllar önce iki masayla köfteciliğe başlamıştım. Bu işi severek ailece yapıyoruz, şimdi ise tüm ülkeye hatta yurt dışına köfte gönderiyoruz. Artık Akçaabat köftesi ülkenin her yanında üç bine yakın markette bulunacak. Sizler de hayallerinizin peşinden gidin” dedi.

Avrasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Başak Sungur ise Trabzon’da böyle bir tesisin kurulmuş olması hem Trabzon için hem de Trabzon’da eğitim gören öğrenciler için önemli avantajlar oluşturacağını belirterek, “Buraya gelirken bu denli bir tesis kurulmuş olabileceğini düşünmemiştim. Burada şunu gördüm, hedef doğru seçilip iyi strateji uygulanarak inanılmaz işler başarabiliriz. Burası bizim öğrencilerimiz için aynı zamanda bir dersliktir. Biz şimdiye kadar derslerimizi çoğunu uygulamalı yaptık. Trabzon ekmeği için fırında, beş yıldızlı otel mutfağında şimdi de bu büyük köfte üretim tesisinde pratik yapmanın heyecanı içerisindeyiz” dedi.

Öğrenciler teknik gezi sonunda İşletmeci Cemil Kalkışım'ın davetiyle Akçaabat Cemil Usta da köfte yediler.
Kaynak: İHA