Kartepe'de Geri Kazanım Semineri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kaynağında ayrı toplama bilincinin oluşması, geri dönüşüm oranının yükseltilmesi amacıyla düzenlenen geri kazanım seminerlerine Kartepe’de devam edildi.

Kartepe'de Geri Kazanım Semineri
Geri dönüşümün en önemli basamaklarından biri olarak görülen eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarına Kartepeliler de ortak edildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı Eğitimci Eğitimleri Birimi koordinasyonunda, Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleriyle iş birliği içerisinde Kartepe’deki okulların Çevre Kolu öğretmenleri, idarecileri ve öğrencilerine geri dönüşüm konusunda eğitim semineri verildi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeki seminerde katılımcılara özel atıkların kaynağında ayrı toplanması, geri kazanımının önemi ve tüm atıkların çevre ve insan sağlığı üzerindeki etkileri ile belediyeler tarafından yürütülen faaliyetlere ilişkin genel bilgilendirme yapıldı.

Kartepe ilçesindeki eğitimci eğitimleri seminerinde Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nermin Tol, Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İlknur Şakar, ilgili okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu. Seminerde; Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Tema Vakfı, ambalaj atıkları konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yetkilendirilmiş kuruluş olan “Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı, (TÜKÇEV) atık pillerin toplanması, taşınması ve bertarafı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan tek yetkilendirilmiş kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi, (TAP Derneği) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atık elektrikli ve elektronik eşyaların toplanması ve geri dönüşümü konusunda lisanslı Exitcom Recycling Atık Taşıma Toplama Depolama Elektronik Sanayi Ltd. Şti. firması, bitkisel atık yağların toplanması ve geri dönüşümü konusunda lisanslı Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Üretimi San. ve Tic. A.Ş. firması yetkilileri de bilgilendirme sunumunda bulundu.
Kaynak: İHA