Kalem Tutan Eller 300 Fidan Diktiler

Samsun’un Havza ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında yeni oluşturulan bal ormanına liseli öğrenciler tarafından 300 fidan dikildi.

Kalem Tutan Eller 300 Fidan Diktiler

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle Havza 25 Mayıs Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Karga köyü Armutlu mevkisinde 60 hektarlık bal ormanına 300 karaçam fidanı dikildi. Vezirköprü Ağaçlandırma Şefi Hasan Açık tarafından öğrencilere fidan dikimi hakkında bilgiler verilerek uygulamalı olarak fidan dikimi gösterildi. Daha sonra öğrenciler ağaçlandırma alanına fidan dikimini gerçekleştirdiler ve onlara can suyunu verdiler.

Vezirköprü Ağaçlandırma Şefi Hasan Açık, yeni oluşturulan bal ormanı hakkında bilgi verdi. Hasan Açık konuşmasında ağaçlandırma alanının 60 hektar olduğunu belirterek, "Bal ormanı ağaçlandırma alanına 10 bin sedir, 12 bin akasya, 4 bin ıhlamur, 4 bin kuşburnu, 2 bina at kestanesi, bin acuk (yaban elması), 4 bin İğde ve öğrencilerimizin diktiği 300 kara çam fidanı bulunmakta. Buradaki ağaçlandırma çalışmalarımız bu etkinlik ile son buldu” dedi.

Havza Orman İşletme Şefi Ahmet Serkan Uslu ise buradaki programın 21 Mart olarak planlandığını fakat hava şartlarından ötürü bu güne kaldığını ifade ederek, “21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında düzenlediğimiz bu etkinliğin amacı çocuklarımızı toprakla buluşturmak ve onlara orman sevgisini aşılamak” diye konuştu.

Daha sonra öğrenciler burada hep beraber günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.
Kaynak: İHA