'Çiçeğin Başkenti' Yine Şenlenecek

Çiçeğin Başkenti markası ile adından söz ettiren Bayındır; 2009 yılından bu yana dev organizasyonlarla gerçekleştirilen Çiçek Festivali sayesinde, Türkiye’nin çiçek deposu haline dönüştü.

'Çiçeğin Başkenti' Yine Şenlenecek
Bu yıl 25-27 Nisan tarihleri arasında 17.si gerçekleştirilecek olan ‘Uluslararası Bayındır Çiçek Festivaline bir milyona yakın ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.
Bayındır'ın AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, bu yıl 17.sini gerçekleştirecekleri festivalin yine çok görkemli geçeceğini ifade ederek, "Şimdilerde Türkiye’nin birçok metropol kentinde; yol kenarlarını, caddeleri, parkları süsleyen çiçekler Bayındır üreticilerinin seralarında yetişmektedir. Çiçekle süslenen mekanlar; Bayındır şehrinde yetişen çiçekler dünyanın neresinde olursa olsun rengiyle, kokusuyla, kalitesiyle farklılığını gösterir. Bunun sırrı da Bayındır’ın havasında, suyunda, bereketli toprağında ve çalışkan insanının emeğinde gizlidir. ‘Bayındır Çiçek Festivalinin’ heyecanı baharla beraber çiçek severlerin gönlüne girmeye başlamakta, sektör temsilcilerinin gözü de festivalde olmaktadır. Hareketli ve renkli festivalin hazırlıklarına başladık. Bu yıl da yine ünlü sanatçılar konuk olacak, gösteriler, seminerler verilecektir. Eğlencenin doyumsuz olduğu festivalde; kurulan yüzlerce stantta ilçenin en gözde çiçekleri sergilenmektedir. Çiçek sevdalıları çeşit çeşit çiçekleri uygun fiyatla satın almakta, sektör temsilcileri de ilçeden önemli iş bağlantıları yapmaktadır. Her yıl coşkuyla kutlanan festival, bir sonraki festival için insanların akıllarında kalan doyumsuz günler sunmaktadır." dedi.

Kaynak: İHA