Kuraklık Erzurum'u Etkilemeyecek

Erzurum Su ve Kanalizasyon (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, yaşanabilecek olası kuraklıktan dolayı Erzurum’da içme suyunda sorun yaşanmayacağını söyledi.


Hiç yağış almasa dahi Erzurum'a 2 yıl yetecek kadar içme suyunun bulunduğunu belirten Ertek, "Erzurum'da içme suyu anlamında sorun yaşanmayacak." dedi.

ESKİ Genel Müdürü Ertek, "Bu yıl Türkiye Genelinde yağış miktarlarının az olmasından dolayı ülke genelinde kuraklık yaşanabilir. Ama Erzurum'da içme suyu anlamında sorun yaşanmayacak. Çat barajında yüzde 41 oranında doluluk var. Şuan barajımızda 136 milyon metreküp su mevcut. Hiç yağış yağmasa bile kaynak sularından 2 yıl Erzurum'a yetebilecek suyumuz var. Bugünkü Erzurum nüfusuna yetebilecek." diye konuştu.

Büyükşehir belediyeleri içerisinde en uygun fiyata su tüketen ilin Erzurum olduğunu da belirten Ertek, şunları kaydetti: "Erzurum Büyükşehir Belediyeleri içerisinde en ucuz su kullanan il Erzurum KDV ve atık su dahil tonunu 179 kuruşa kullanıyor. Suyumuz çok kaliteli vatandaşımız rahatlıkla su içebilecekler. Suya olan yatırım ertelenemez, temiz ve sağlıklı suya erişmek bir insan hakkıdır. İnsanlarımızın ve dünyamızın geleceği suya bağlıdır. Susuz hayat olmayacağının bilinciyle daha çok çalışıyoruz. Her gün daha iyiye doğru gidiyoruz. Bunun için suyumuza sahip çıkalım, koruyalım, israf etmeyelim. Yarınlara da bizden sonra gelecek nesillere de yaşanabilir bir dünya bırakalım.’’
Kaynak: İHA