Karatay’da Geri Dönüşüm Çalışmaları Sürüyor

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, ilçe genelinde bulunan okullara, apartmanlara ve resmi kurumlara geri dönüşüm kutuları yerleştirerek vatandaşa çevre koruma bilincini kazandırmayı hem de atıksal ürünlerin çevreye olan zararlarını azaltmayı amaçlıyor.

Karatay’da Geri Dönüşüm Çalışmaları Sürüyor

Hızlı nüfus artışı, teknolojik gelişmeler ve yaşam koşullarının değişmesiyle ortaya çıkan aşırı tüketimden kaynaklanan çevre kirliliğinin kontrol altına alınarak, kaynakların tekrar kullanılma imkanını sağlamak amacıyla Karatay Belediyesi’nce gerçekleştirilen Geri Dönüşüm Projesi kapsamındaki çalışmalar aralıksız sürüyor. Karatay Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Çevre ve insan yaşamına verilen değerin bir göstergesi olarak 2007 yılında başlanılan ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması projesiyle günümüze kadar önemli bir yol kat eden Karatay Belediyesi, 6,5 yıl gibi bir zamanda toplanan atıkların geri dönüştürülmesiyle beraber hem ülke ekonomisine ciddi anlamda katkıda bulunularak enerji tasarrufu sağlanmış, hem de doğada kalarak yüzlerce hatta binlerce yıl parçalanamayan plastik cam gibi atıkların doğal yaşam için tehdit olmaktan çıkarılması sağlanmıştır. Mesken, okul, işyeri, hastane gibi yerlerden 2013 yılında toplanan yaklaşık 2,5 milyon kilogram katı atığın güvenli bir şekilde toplanarak geri dönüşüme kazandıran Karatay Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, bu sayede ortalama olarak 22 bin 102 ağacın kesilmesini önledi, 15 bin litre benzin ve 4 milyon kw enerji tasarrufu yaptı” denildi.

Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı olarak toplama çalışması kapsamında 2014 yılı itibari ile kapıdan eğitimler verildiğini ifade eden yetkililer, bu eğitimler dahilinde 4 aylık sürede yaklaşık 6 bin konutta 20 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini aktardılar. Eğitimlerin, konusunda uzman kişilerce yapıldığının altını çizen yetkililer, geri dönüşüm çalışmaları kapsamında mavi poşet, broşür ve el ilanlarını her eve bıraktıklarını kaydetti.

Kaynak: İHA