Ekonomi Bakanı Zeybekci, İsparta'da

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Biz, memleketimizin en büyük problemini muhalefetin normal yollardan iktidara gelememe hastalığı olarak görüyoruz" dedi.

Zeybekci, partisinin Isparta'ya bağlı Sav beldesindeki seçim irtibat bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, bugün AK Parti tarafından Yenikapı Meydanı'nda düzenlenen mitingin muhteşem olduğunu, Türk demokrasi tarihinin en büyük mitinginin gerçekleştirildiğini söyledi.

Türkiye'nin Başbakanına, milli iradesine sahip çıktığını anlatan Zeybekci, Türkiye'nin demokrasiye, hükümete, adamlarına, hizmetkarlarına sahip çıktığını kaydetti.

Bugüne kadar her sözü doğru şekilde söylediklerini ifade eden Zeybekci, "Ne söz verdiysek, o sözlerimizin hepsini tuttuk. Milletin emanetine ihanet etmedik, ettirmedik. Biz bu işi Başbakanımızdan öğrendik" dedi.

Zeybekçi, vatandaşa hizmet ettiklerini, hizmetkar olduklarını, "millet efendidir" dediklerini, başkalarının ise halkı cahil, göbeğini kaşıyan adam, dağdaki çoban ve bidon kafalı olarak gördüğünü vurguladı.
Milleti başlarının tacı yaptıklarını, bu millete hizmet etmeye devam edeceklerini belirten Zeybekci, "Onlar hizmet nedir bilmez, onlar yalan söyler, onlar iftira, çamur atar, çelme takar. Allah'ın izniyle biz de Türkiye'nin her yerindeki AK belediyecilik örneklerini, o çil çil kubbeler serpen ordu gibi ardımızda hizmet destanları yazarak devam ediyoruz. Onlar istiyor ki bu memlekette faizler yüzde 7 bin olsun. Onlar istiyor ki IMF yeniden Türkiye'nin tepesine çöksün. Onlar istiyor ki bu memlekete Dünya Bankası yeniden Kemal Derviş gibi ekonomi bakanları göndersin. Böyle olunca onlar sülüklerini bu millete ancak yapıştırıyorlar" ifadesini kullandı.
Artık onların istediklerinin olmayacağını, bu memleketin aslanlar gibi bir Başbakanının olduğunu dile getiren Zeybekci, "Bu memleketin taş gibi bir hükümeti var. Bu memleketin öyle IMF'den onaylı, Dünya Bankası'ndan memur olarak gelen bir Ekonomi Bakanı değil, sizin kardeşiniz Denizli'nin Tavas ilçesinden tütüncü bir ailenin çocuğu Ekonomi Bakanı var. Artık bu memlekette herşey, milletin dediği gibi oluyor. Allah'ın izniyle de milletin dediği gibi olacak" diye konuştu.

Konuşmanın ardından seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren Zeybekci, daha sonra Şarkikaraağaçlılar Dayanışma Derneğince, Öğretmenevi Yazlık Bahçe'de düzenlenen dayanışma gecesine katıldı.

Zeybekci, buradaki konuşmasında ise Türkiye'de yerel seçimlerin yerel olmaktan çıktığını, genel, hatta uluslararası bir siyaset alanına dönüştüğünü anlattı.
Birilerinin hala kötü ekonomisi olan bir Türkiye'yi istediğini, ekonominin gelişmesinden rahatsız olduğunu dile getiren Zeybekci, bu seçimlerde Türkiye'nin hastalıklardan kurtulmak üzere güzel bir mesajla çıkacağını kaydetti.

"Biz, memleketimizin en büyük problemini, muhalefetin normal yollardan iktidara gelememe hastalığı olarak görüyoruz" diyen Zeybekci "Türkiye'de muhalefet, yoldan geçen gayri hukuki, demokrasi dışı ne varsa, onların peşine takılıp gidiyor. Bugüne kadar hep bunu yaşadık. Vasıtaları çözmezsek, bundan sonra da takılmaya devam edecek. Yalanlar, iftiralar devam edecek" diye konuştu.

Kimsenin endişe etmeden işine, gücüne devam etmesini isteyen Zeybekci, "Arkamıza bir daha bakmayacağız inşallah. Bir daha bu memlekete IMF'den memurlar gelemeyecek. Bu hükümet oldukça, millet iradesini devam ettirdiği sürece, bu ülkeye bir daha IMF gelmeyecek. Dünya Bankası'ndan ekonomi bakanı gelmeyecek. Siz sakın bir endişe içinde olmayın, diğerleri de böyle heves içinde olmasın" dedi.


Kaynak: AA