'Keles Kirazı Kilo İle Değil Tane İle Satılacak”

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necati Şahin, dağ ilçelerinin göç veren değil, göç alan bir bölge olması için projeleri olduğunu belirterek, bunların başında da yörede yetiştirilen ürünlerin değerlerinin yükseltilmesi ve kadınlara meslek kazandırılması olduğunu söyledi.

'Keles Kirazı Kilo İle Değil Tane İle Satılacak”

Keles’te coşkulu kalabalığa seslenen Necati Şahin, göreve geldiklerinde her ilçenin bir yıldız olacağını belirterek, dağ yöresi için de özel projeleri olduğunu ifade etti.

Yöredeki ilçelerde yetiştirilen ürünlerin değerinin artırılması gerektiğini kaydeden Şahin, şunları söyledi:
“Keles'in ürünlerinin katma değerlerini yükselterek köydeki eğitim, sağlık ve altyapı hizmetlerini olması gereken konuma taşıyacak ve Keles'i göç veren değil göç alan bir merkez haline getireceğiz. Keles'le özdeşleşen kiraz, bundan sonra kilo ile değil tane ile satılacak. Altın kadar değerli, nadide bir lezzet olan Keles kirazının hak ettiği pazar payını alması için gerekenleri yapacağız. Bu bölge 'Made in Bursa' damgalı, organik ürünlerin merkezi haline gelecek. Belediye olarak oluşturacağımız kalite standartlarıyla, köylüden aldığımız ürünleri markalaştırarak Bursa, İstanbul, Ankara, İzmir gibi kentlerde, sağlıklı yiyecek arayanlara ulaştıracağız. Düzenleyeceğimiz ulusal ve uluslararası festivaller ile yöreyi daha tanınır hale getirecek, ürünlere pazar bulacağız.”
“70 BİN KADINA İŞ İMKANI SAĞLAYACAĞIZ”
CHP Milletvekilleri Turhan Tayan, Sena Kaleli, İlhan Demiröz, İl Başkanı Metin Çelik, Nilüfer Belediye Başkanı ve adayı Mustafa Bozbey, Keles Belediye Başkan adayı İsmail Oruç ve CHP Bursa eski Milletvekili Kemal Demirel’in de katıldığı mitingde 70 bin ev kadınına iş imkanı sağlayacak olan projesini anlatan Necati Şahin, “Kadınlarımızı ekonomik ve sosyal hayata kazandırabilmek için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. Kadınlarımız her şeyimiz. Göreve geldiğimizde 70 bin dolayında kadınımıza iş imkanı sağlayacak meslek edindirme ve beceri kazandırma kursları açacağız. Kadınlarımız hem evdeki işlerine devam edecek, hem de ek iş imkanı ile aile bütçelerine katkı sağlayacaklar” dedi.

Şahin, Keleslilere Bursa kent merkezindeki Tahtakale Pazarı'nda ürünlerini sergileyebilecekleri bir alan oluşturacakları sözünü verdi.

Keles’teki mitingin ardından Orhaneli ve Büyükorhan ilçelerini de ziyaret eden Şahin, esnaf ve vatandaşları dinledi. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören Necati Şahin, broşür ve gazete dağıtmayı da ihmal etmedi.
Kaynak: İHA