Hediye Edilen Akülü Araba, Engelli Anneyi Sevinç Gözyaşlarına Boğdu

Seydişehir ilçesinde üzerine at arabası devrilmesi sonucu engelli olan iki çocuk annesi, Ümit Çocukları Engelliler Derneği tarafından hediye edilen akülü arabaya kavuşmanın mutluluğuyla, sevinç gözyaşları döktü.

Genç yaşta engelli olan Menevşe Palaz (24), akülü aracıyla ilk sürüş denemesini yaptıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, üzerine at arabası devrilmesi sonucu tüm hayatının değiştiğini söyledi.

Olayın ardından doktorların tüm çabalarına rağmen engeliyle yaşamak zorunda kaldığını ifade eden Palaz, "İnsan ne oldum değil, ne olacağım demeli. O günden bu yana, hayatımı eşim ve 2 çocuğumun yardımıyla tekerlekli sandalyede sürdürüyordum. Artık daha özgür hareket edebileceğim. Dernekten kendi başıma hareket edebilmek için akülü araba istedim. Onlar da sağolsun bu isteğimi kırmadı. Çok şükür, bugün arabama kavuştum. Tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ümit Çocukları Engelliler Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya ise engelli vatandaşlar için yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu, onlar adına daha çok faaliyette bulunmak gerektiğin dile getirdi. Yalçınkaya, şimdiye kadar 17 engelliye akülü araç hediye ettiklerini, bu yıl bu sayıyı 20'ye çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA