Havza'da 'Yaşlılar Haftatası' Etkinlikleri

Yerel seçimlere az bir süre kala adaylar vaatleriyle seçmenini etkilemeye çalışıyor.

Proje kitapçıklarında yer alan bazı projelerin tüm adaylarda yer aldığı bazı adayların ise değişik projelerle rakiplerinden öne çıkmaya çalıştığı görülüyor. Adayların projeleri incelendiğinde hobi bahçeleri, su borularının değişimi, kent müzesi, ulaşımda iyileştirme gibi projeler neredeyse tüm adayların vaatleri arasında yer alıyor.
"Edirne'nin sorunlarını biliyorum, çözmek için geliyorum" sloganıyla proje kitapçığında projelerini sıralayan AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı Ahmet Günşen'in öne çıkan projeleri arasında havaalanı, komşu köy, boğazda adalar, bilim merkezi yer alıyor.
Demirhanlı'da bulunan pisti sivil havacılığa kazandıracağı vaadinde bulunan Günşen, İstanbul-Edirne hattı hızlı tren projesinin de hızlandırması için girişimlerde bulunacağını belirtiyor.
İstihdam sorununu çözeceğini, üniversite ve kenti bütünleştireceğini, tarihi yapıların restoresinin yapılacağını, turizm yatırımlarıyla Edirne'nin kalkınacağını ifade eden Günşen, içerisinde buluşma evi, hamam, düğün evi, yöresel yemeklerin olacağı restoran ve yöresel ürünlerin satılacağı pazarların olacağı "Komşu köy" projesiyle seçmenlerinin karşısına çıkıyor.
Şehir tiyatrosu ve festivallerin yeniden düzenlenmesiyle Edirne'nin turizm patlaması yaşanacağını öngören Günşen, bilim merkezinde çocukların yaşayarak ve yaparak öğreneceklerinin sözünü veriyor.
-CHP Belediye Başkan adayı Gürkan
"Edirne'nin birleştirici gücü" başlığıyla projelerini sıralayan Gürkan, belediye başkanı seçilmesi halinde huzur dolu bir kent sözü veriyor.
Proje kitapçığında, sivil toplum kuruluşları, oda ve borsalarla işbirliği halinde şeffaf belediyecilik sözü veren Gürkan, maaş ödemelerinde de tüm işçiler maaşını almadan kendisinin maaş talebinde bulunmayacağını belirtiyor. Asbest boruların değişimiyle ilk icraatlerine başlayacaklarını ifade eden Gürkan, kentin çöp toplama sorununu çözeceğini kaydediyor.
Belediye çocuk tiyatrosu, hafif raylı ulaşım, kent parkı, yerel tatların tanıtımı, festivallerin ulusal ve uluslararası alanlara taşınacağı, köprülerin aydınlatılması, Kurtuluş Savaşı Müzesi, kent müzesi gibi projeleri bulunan Gürkan'ın diğer adaylardan öne çıkan projeleri arasında Turizm Otogarı projesi yer alıyor.
-DSP Belediye Başkan adayı Sedefçi
DSP belediye başkan adayı Hamdi Sedefçi ise 5. dönem belediye başkanı olmaya "Ben hep halkıma güvendim" sloganıyla talip oldu.
Sedefçi'nin, Balkan Fuar ve Kongre Merkezi, her mahalleye kreş ve anaakolu, alım garantili mevsimlik çiçek ve lale soğanı yetiştirme, organik tarım, Kaleiçi çevre düzenleme, ipek böcekçiliği yetiştiriciliği, unutulan lezzetler atölyesi projeleri yer alıyor.
-MHP Belediye Başkan adayı Çakırlar
"Artık yeter söz sende Edirne" diyen MHP Belediye Başkan adayı Orhan Çakırlar ise belediye halk günleri, kadınlar meclisi, gençlik meclisi, ihtiyacın askıda, ulaşım,yeni belediye sarayı, nehir, yeni hal, mezarlık, kentsel dönüşüm, Kırkpınar tanıtım,içme suyu,hafif raylı sistem, Türk tarihi minyatür müze,modern taksi durakları,afetlere karşı bilinçlendirme projeleri ile seçmenine ulaşıyor.
Çakırlar, diğer adaylardan farklı olarak dar ve sabit gelirli ailelerin konut edinebilmesi için, uygun finansman modelleri ile konutların üretileceği "Üç Hilal Konutları" projesi ile Sarayiçi'ne yapılması düşünülen içerisinde Keloğlan, Alibaba ve Kırk Haramiler, Kürşad ve Kırk Yiğidi, Simbad, Deli Dumrul, Köroğlu, Nasrettin Hoca, Boğaçhan gibi masal kahramanlarının yer alacağı "Masal ülkeleri" projesi ve Edirne turizmine yeni bir boyut katılacağı iddiasıyla "Balon turizmi" projelerini sunuyor.
-Saadet Partisi adayı Tekin
Saadet Partisi Edirne Belediye Başkanı adayı Sinan Tekin de "Dürüstlük kazanacak, Edirne kazanacak, Milli Görüşte çözüm bitmez" sloganıyla sunduğu projelerinin arasında belediye hizmet binasının yenilenmesi, Edirne şehir müzesi, hafif raylı sistem, ulaşım, monoray, yer altı otoparkları, katı atık ayırma ve dönüşüm sistemi, yer altı çöp sistemleri, beton elemanları üretim tesisleri, yeşil mahalle, şehir parkı, hobi bahçeleri, hayvanat bahçesi, Hıdırlık seyir terasları, semt konakları, Hasan Sezai Kültür Merkezi, Gençlik merkezi, Kadın Girişimci ve Geliştirme Merkezi, Çocuk Üniversitesi, Engelliler Koordinasyon Merkezi, Kentsel dönüşüm, butik oteller, parklar, anfi tiyatrolar, spor alanları ve evlenenlere çeyiz yardımı yer alıyor.
Tekin'in farklı projelerinden gelişmiş ülkelerde uygulanan tek raylı sistem, monorayın seçimi kazanılması halinde Edirne'de uygulancağı sözünü veriyor. Evlenenlere çeyiz yardım vaadi ile de Tekin, ekonomik nedenlerle evlenmekte güçlük çeken sosyal güvenceden yoksun muhtaç gençlere çeyiz yardımı yapacağı sözünü veriyor.
Kaynak: AA