Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Ardahan'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Milletten aldığımız yetkiyi, başkasına devretmemizi istiyorlar. Biz böyle bir yetkiyi devredebilir miyiz? Buna hakkımız var mı? Ancak sizden aldığımız yetkiyi size devredebiliriz. Sizin rızanız olmadan, sizin gönlünüz olmadan başka bir yere devredemeyiz" dedi.

Yıldız, Ardahan temasları kapsamında partisinin Posof ilçe teşkilatı tarafından Otogar Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, samimi bir şekilde dertleşmek istediğini belirterek, Posof'ta Cahit Ulgar'ın, Ardahan'da Faruk Köksoy'un seçimi kazanması gerektiğini söyledi.

Bu seçimin sadece belediye başkan adaylarının seçimi olmadığını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:
"Türkiye siyaset tarihinde, yaşı müsait olanlar bilirler. İktidar daha çok koalisyon partileri gördü. Ama muhalefetle koalisyonu, bütün partilerin birleştiği bir koalisyonu Türkiye ilk defa görüyor. Tekrar ediyorum, bugün muhalefette bütün partiler bir koalisyon oluşturmuş durumda. Allah aşkına biraz insanın prensibi olur. Biraz kutsalı olur. Bir milletin, bir vatandaşın bir partiyi bugün tercih edebilir. Hepsine saygımız var. Ama 'AK Parti'yi seçmeyin de hangi partiyi seçerseniz seçin' diye böyle bir muhalefet, böyle bir kutsalsızlık olmaz. Türkiye'de seçmenin yüzde 50'si AK Parti'yi tercih ediyor. Diğer yarısı da AK Parti'yi tercih etmiyor. Öpüp başımızın üzerine koyuyoruz. Biz AK Parti olarak sizden aldığımız yetkiyi, 77 milyona kullanıyoruz. Ama her birine hizmeti götürüyoruz. Her birine icraatı götürüyoruz."
- Yasa dışı dinlemeler
"Milletten aldığımız yetkiyi, başkasına devretmemizi istiyorlar. Biz böyle bir yetkiyi devredebilir miyiz? Buna hakkımız var mı? Ancak sizden aldığımız yetkiyi size devredebiliriz. Sizin rızanız olmadan, sizin gönlünüz olmadan başka bir yere devredemeyiz" diyen Taner Yıldız, 30 Mart'ta seçmenden destek beklediklerini bildirdi.
Konuşmasında yasa dışı dinlemelere de değinen Bakan Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Cumhurbaşkanını dinlediniz. Başbakanı dinlediniz, bu ülkenin bakanlarını dinlediniz, milletvekillerini dinlediniz. 509 bin kişi dinlenmiş. Şu anda burada bulunan insanlarımızın da yüzde 1'i dinlenmiş. Ne yaptınız dinleyipte. Herhalde kapı komşusuna vermediniz. Daha uzaklara ilettiniz zannediyorum. Siz bu ülkenin enerji bakanını, bir terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle, böyle bir yakıştırma yaparak, bir resmi gerekçelendirme yaparak güya 2,5 yıl dinliyorsunuz. Ben geçen yıl 27 ayrı ülkeye 40 sefer yapmışım. Devlet başkanlarıyla, hükümet başkanlarıyla görüşmüşüm, bakanlarla görüşmüşüm. Onları dinleyerek ne yaptınız? Casusluk mu yaptınız? Siz sıradan Ahmet, Mehmet, Taner diyerek dinlemiyorsunuz.
Her bir vatandaşımızın dinleniyor olması bizim için önemli ama bir bakanı başka gayeyle dinliyorsunuz. Biz inşallah 30 Mart'ta sizlerden bu yetkiyi aldıktan sonra, siz bu yetkiyi bize verdikten sonra, biz bu işlerin hepsine bakacağız. Biz bu işleri kendi haline bırakmayız. Faziletlerin en önemlilerinden biri cesarettir. Hamdolsun bizim yüreğimizde, sizden aldığımız bu yetkiyle birlikte o cesaret var. Şükürler olsun burada korkaklığa yer yok. Hepsine tek tek bakacağız, tek tek irdeleyeceğiz, inceleyeceğiz. Kimi dinlediniz, nasıl dinlediniz onun sonucu nasıl olacak, hep beraber bakacağız."
Kaynak: AA