Bağımsız Adayın Faytonlu Seçim Çalışması

Gökçebey ilçesinde bağımsız belediye başkan adayı "Karaoğlan" lakaplı Çetin Demir, propaganda çalışmalarını afişleriyle süslediği faytondan verdiği vaatlerle sürdürüyor.

İlçenin tek bağımsız belediye başkan adayı Demir, yerel seçimler öncesi kampanya çalışmalarını kendine özgü metotlarla süslüyor.
"İçimizden biri, halkın çocuğu Karaoğlan geliyor" yazılı afişlerle süslediği faytonla, mahalle mahalle dolaşan Demir, halkı aracından selamlayarak çaldığı propaganda müziğiyle destek istiyor.
Çeşitli vaatlerini içeren seçim konuşmasının ses kaydını da faytondan dinleten Demir, özellikle çocukların ilgisine karşılık vererek onları "seçim arabasıyla" gezdiriyor.
Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim çalışmalarında kullanmak üzere maddi imkanları doğrultusunda fayton kiraladığını söyledi.

Seçmenlerin kendisine yoğun ilgi gösterdiğini, hatıra fotoğrafları çektiğini anlatan Demir, "Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı demokratik açılım projesine kaktı sağlamak için bağımsız aday oldum. Roman kökenli biri olarak birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşamak amacıyla bu yola çıktım" diye konuştu.

Demir, Müslüman Türk vatandaşı olmaktan gurur duyduğunu vurgulayarak, seçim kampanyasında "Bölünürsek aç oluruz, bölüşülürsek yok oluruz" mesajını ilettiğini dile getirdi.
- "Bütçem sınırlı"
Az bir bütçeyle seçim çalışmalarını sürdürdüğüne dikkati çeken Demir, şunları kaydetti:
"Herkesin seçim arabası var. Bizim seçim arabamız da fayton. Maddi durumum kısıtlı olduğundan seçim arabamız 100 beygirli otomobil değil, tek beygirli fayton oldu. Daha çok çocuklar ve gençler bu şekilde seçim arabası olmasına çok seviniyor. Anne ve babalarına 'Karaoğlan'a oy verin' diye baskı yapıyorlar. Gökçebey'de bu seçimlere renk kattık, takdir topladık. Seçimlerde kırgınlık ve dargınlık olmaması için elimizden geleni yapacağım.''
Kaynak: AA