Trakya, 'Bağ Rotası' İle Turist Kazanacak

Trakya Turizm İşletmecileri Derneği tarafından hazırlanan, "Trakya Bağ Rotası" projesiyle, bölgeye gelen turistlerin bağları da ziyaret etmesi ve turizm potansiyelinin arttırılması hedefleniyor.

Trakya'nın farklı bölgelerinde bağcılıkla uğraşan 12 üreticinin katılımıyla hazırlanan proje çerçevesinde, bölgenin kültürel değerleri tanıtılacak. Rotada, Tekirdağ, Şarköy ilçesi, Kırklareli ve Gelibolu yer alıyor.
Trakya Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Çebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje üzerinde yaklaşık bir yıldır çalıştıklarını söyledi.

Hazırladıkları projeyi Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ve Trakya Kalkınma Ajansı'na sunduklarını ve çalışmanın kabul edildiğini belirten Çebi, Trakya'da bağcılık kültürünün önemini vurguladı.
Hedeflerinin bölgeye gelecek turist sayısını arttırmak olduğunu ifade eden Çebi, şöyle konuştu:
"Tekirdağ'ın tarihi noktalarını bir araya getirerek bir bağ yolu projesi oluşturuyoruz. Bundan turizmciler olarak kazançlı çıkmayı amaçlıyoruz. Trakya'ya daha fazla turist çekmeyi hedefliyoruz. Trakya kültürünü yansıtan, tüm unsurları ön plana çıkarmaya çalıştık. Bağ yollarını gezmek isteyen misafirlerimiz olacak. Özellikle sonbahar için rezervasyon yapmak isteyen müşterilerimiz oldu. Amacımız İstanbul'daki tur operatörlerine, Trakya bağ yolunu tanıtarak onların bir destinasyon kurmasını ve projeyi programlarına dahil etmesini sağlamak."
Çebi, proje çerçevesinde İstanbul'da "Trakya Bağ Rotası" sergisi açtıklarını, sergiyi 10 gün boyunca bine yakın meraklının gezdiğini aktardı.
Projenin, doğa içinde konaklama, kır hayatını deneyimleme, yerel yiyecek içeceklerin tadılması, tarihi ve kültürel değerlerin keşfedilmesini sağlayacak olmasının turistlerin ilgisini çekeceğine inandığını vurgulayan Çebi, şunları kaydetti:
"Coğrafi konumu, sahip olduğu doğal güzellikleri, tarihi bağ yolları, ulaşım kolaylığı, Balkan ülkelerine yakınlığıyla önemli bir konumda bulunan Trakya'nın, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yeni turizm anlayışına yönelik ihtiyaçlarını karşılayacak projeyle, yeni turizm destinasyonlarından biri haline gelmesini amaçlıyoruz."
Çebi, projeyi tanıtma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Kaynak: AA