Konya’da Dünya Sosyal Hizmet Günü Kutlandı

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi'nin düzenlediği programla Dünya Sosyal Hizmet Günü kutlandı.

Konya’da Dünya Sosyal Hizmet Günü Kutlandı

Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Cemil Paslı, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Genel Başkanı Murat Altuğgil, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Konya Şube Başkanı Osman Akbaba, KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Yardımcı Doç. Dr. Birol Büyükdoğan, KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kamil Alptekin ve Konya’daki üniversitelerin sosyal hizmet bölümü öğrencileri katıldı.


Programda konuşan KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Yardımcı Doç. Dr. Birol Büyükdoğan, “Sosyal Hizmet Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin insani yönü, üniversitemizin vicdanı oldu. Sosyal Hizmet Bölümü’nün tüm öğretim elemanları, onlar kadar kıymetli öğrencilerimiz ile birlikte yüz akımız olarak hizmetlerine devam ediyorlar” dedi.

KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kamil Alptekin ise, “Amacımız Konya’daki üniversitelerin sosyal hizmet bölümleri ile Konya ve civarındaki beldelerde görev yapan sosyal hizmet uzmanlarını bir araya getirerek işbirliği, yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Alptekin, “Sosyal refahı tüm toplumsal katmanlara yaymayı hedefleyen sosyal hizmet mesleği bu hedefine ulaşabilmek için bir yandan birey odaklı özgürleştirici ve güçlendirici diğer yönden sosyal adaleti sağlayıcı toplum odaklı çalışmalara öncülük etmektedir. Sosyal adalet olmaksızın toplumda barış, huzur, dayanışma ve yardımlaşmanın olmayacağını iyi bilen sosyal hizmet uzmanları bu nedenle sosyal dışlanmaya karşı sosyal içerme politikalarının ve tüm baskı karşıtı uygulamaların en büyük destekçisi olagelmişlerdir” diye konuştu.

Kaynak: İHA