Havza’da Nevruz Kutlaması

Samsun’un Havza İlçesi Havza Endüstri Meslek Lisesi’nde Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası etkinlikleri kapsamında Nevruz Bayramı kutlandı.

Havza’da Nevruz Kutlaması

Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı, Nevruz ateşini yakarak, demir dövdü. Havza Endüstri Meslek Lisesi tarafından organize edilen Nevruz Bayramı kapsamında ilk olarak okulun çok amaçlı salonunda bir program düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemine, ilişkin bir konuşma yapıldı. Daha sonra şiirlerin okunması ve slayt gösterimlerinin ardından, okulun tarih öğretmeni Erdal Kıyak ve meslek öğretmeni İlhan Apraş ve okul öğrencileri eşliğinde cümbüş, saz ve darbuka ile sevilen halk türküleri seslendirildi.

Programın ikinci kısmında ise okul bahçesinde Nevruz gelenekleri yaşatılarak etkinlikler kapsamında okul öğrencileri geleneksel çuval yarışı, halat çekme, yumurta yarışı ve koca ayak yarışı, yumurta tokuşturması yaptılar. Daha sonra Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı’nın Nevruz ateşini yakmasından sonra protokol üyeleri ile birlikte demir dövdüler, yakılan ateşin üstünden atladılar ve yumurta tokuşturdular. Nevruz kutlamalarına Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı, Garnizon Komutanı Adem Tol, Havza Emniyet Müdürü Arıkan Yücedağ, Havza Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktürk ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA