‘Çok ağır eleştiriler aldım ama…’

Araştırma sonuçlarını Twitter hesabından yayınlamasıyla ağır eleştirilere maruz kalan Hakan Bayrakçı Beyaz TV’de yayınlanan ‘Objektif’ programının telefon konuğu oldu.

‘Çok ağır eleştiriler aldım ama…’
Ben hiç hayatımda bu Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Kadir Çelik'in sunuculuğunu yaptığı'Objektif' isimli tartışma programının canlı yayınına Sonar Araştırma Şirketi Sahibi Hakan Bayrakçı telefon bağlantısı aracılığıyla katıldı.

Sonar Araştırma Şirketi'ne ait sonuçlarını Twitter hesabında yayınlamasının ardından çok ağır eleştiriler alan Hakan Bayrakçı aldığı bu eleştirilerle ilgili düşüncelerini ve şikâyetlerini Objektif'e anlattı.


‘Rakamları yayınladıktan sonra anormal eleştiriler geldi'
Twitter'i çok kullanmıyordum. Bir hafta 15 gündür aktif kullanıyorum. Ben 3 büyük şehrin sonuçlarını yayınladıktan sonra 78 bin kişi filan takip yaptı. İstanbul ve Ankara ile ilgili rakamları yayınladıktan sonra anormal bir eleştiri geldi ama bu eleştiri kadar Facebook'tan da Twitter'dan da destek de alıyorum.'Hakan Bey sizi tanımıyorlar. Siz üzülmeyin, aldırmayın. Bu sonuçları üzülerek verdiğinizi biliyoruz.' diyorlar. Bir kısmı tanımıyor tabi yani benim dünya görüşümü veya siyasi görüşümü bilmedikleri için. Daha doğrusu geçmiş yıllarda 10 senedir 15 senedir canlı yayınlarda ne konuştuğumu konuşmadığımı bilmeyenler, ilk kez o rakamla karşılaşanlar veya bir kere filan beni dinlemiş olanlarda çok var. Alışık olmadığım hatta bazı öyle Tweetler var ki her birine şöyle yazasım geliyor;'Lan oğlum yiyorsa karşıma teke tek gel' filan diyesim geliyor. Okumamayı tercih ediyorum. Bizim şirketteki arkadaşlar ve diğer CHP veya MHP seçmeni, işçi partisi veya DSP seçmeni biraz destek verdi.

‘Beni eskiden tanıyanlar ne olduğumu biliyorlar'
Az dinleyenler için söylüyorum. İyi kötü biraz dinlemişler. Eskiden tanıyanlar ne olup olmadığımı biliyorlar da bu az dinleyen arkadaşlar ümit ettiler ki istedikleri doğrultuda gerçekten öyle bir sonuç verebilseydim diyorum açıkçası samimiyetle söyleyeyim. Mesela gönlümden geçen bizim İşçi Partisi bu kadar, CHP şu kadar, MHP bu kadar böyle yazdık. Ama Pazartesi sabahı o gün ben o rakamları koyduğumda çok mutlu olan kişiler bile döner derler ki,'Ya sende hiç bir şey bilmiyormuşsun kardeşim hepimizi yanılttın' filan derler.

‘Sonuçları doğru bilmek zorundayım'
Bizim namusumuz Sonar'ın sonucu bilip bilmemesinde. Kimse bize'CHP'yi ne güzel verdi. MHP'yi ne güzel verdi. İşçi partisini ne güzel verdi.' diye bugün için iki gram hoşlarına gitse 31 Mart sabahı'Hepimizi yanılttın sende hiç bir şey bilmiyormuşsun kardeşim' derler bunun için ben her şeyden önce sonuçları doğru bilmek zorundayım. Sonra bana birisi Hakan olarak'ya şu konu hakkında ne düşünüyorsun' derse orada kendi görüşlerimi söylerim.

‘İlk defa bu adar ağır dille eleştirildim'
kadar şehvet altında bırakıldığım veya binlerce insan tarafından ağır dille eleştirildiğim bir evre geçirmemiştim.