Bakan Yardımcısı Akman Tokat’ta

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, “Havaalanı, köprü ve Kanal İstanbul projesi ile dış düşmanlar adeta ayağa kalktı” dedi.

Bakan Yardımcısı Akman Tokat’ta

Ankara’dan Tokat’ın Zile ilçesine gelen Bakan Yardımcısı Akman, vatandaşlar tarafından karşılandı. İhlas Medya Grup Başkanı Nuri Elibol’un da katıldığı ziyarette cuma namazını Ulu Camii’nde kılan Akman, daha sonra yürüyerek seçim koordinasyon merkezine geçti. Burada düzenlenen programda AK Parti İlçe Başkanı Şennur Bozdağ Arslan'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından söz alan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, yüzlerce esere imza atmanın mutluluğu ile hemşehrilerinin karşısında olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Hükümet ve iktidar destekli bir yerel yönetimle Zile’nin ihtiyaçlarını tespih tanesi gibi bir bir ortaya koyduklarını ifade eden Vidinel, Zile’yi hayallerinin ötesine, bulunması gereken yere taşımaya gayret gösterdiklerini kaydetti.

AK Parti Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan ise yaptığı kısa konuşmada, 30 Mart akşamı Zile’den müjdeli haberi beklediklerini söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, bugünlerin tarihe not düşülmesi gereken günler olduğunu söyledi.

İstanbul’a yapılan 3 proje ile dış düşmanların ayağa kalktığını ifade eden Akman, “Havaalanı, köprü ve Kanal İstanbul projesi ile dış düşmanlar adeta ayağa kalktı. İçeridekilerle birlikte Gezi olaylarını planladırlar. Halbuki bu 3 proje Türkiye’yi dünyada eşi, benzeri olmayan bir yere getirecek olan bir proje. Vazgeçtik mi, hayır. Çünkü halkımızın teveccühü, himmeti bizlerle beraber. Biz öncelikle bu memlekete topluiğne başı kadar hizmet eden herkese dua ediyor, teşekkür ediyoruz” diye konuştu

Akman, Bakanlık olarak Tokat ve Zile’ye yaptıkları yatırımları da anlattı. Sadece DSİ tarafından Tokat’a 800 milyon TL harcama yapıldığını ifade eden Akman, tamamlanan tesislerle birlikte 90 bin 20 dekar zirai arazinin sulamaya açılarak, 695 bin 210 dekar zirai arazinin sulama suyu depolama tesislerine kavuştuğunu kaydetti.

"BİN GÜNDE BİN GÖLET PROJESİ"
Türkiye'de şuanda tüm dünya ülkelerinde olmayan “Bin Günde Bin Gölet” projesi olduğunu ifade eden Akman, konuşmasına şöyle devam etti:
“Tasavvur ediyor musunuz? Üç yılda bin tane gölet yapıyoruz. Bununla aşağı yukarı 4 milyon dekar araziyi sulayacağız. Onun için de Zile’de gölet yapılabilecek yerlerin tekliflerini alalım. Biz üzerimize düşen görevi memnuniyetle yapmaya gayret edeceğiz. 12 yıllık AK Parti iktidarları döneminde Türkiye'ye kazandırılan okullar, adalet sarayları, barajlar, hızlı trenler, üniversiteler ve daha nice hizmetler milletimiz için gurur meselesi olmuştur. Tarihte büyük bir medeniyet inşa etmiş, dünyaya istikamet çizmiş bir ecdadın torunları olarak medeniyeti yeniden keşfederek 21. yüzyılı Türkiye yüzyılı haline getirerek inşa ettiğimiz zemine yürüyecek nesillerin ve yeni Türkiye'ye geleceğini, hayalini taşımalarına hep birlikte inşallah temin edeceğiz, vesile olacağız. Durmak yok yola devam diyoruz.”
Yapılan konuşmaların ardından Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Akman’a günün anısına plaket takdim etti. Daha sonra Zile Kapalı Sebze Pazarı ve Hızarcılar Caddesi’nde esnaf ziyareti yapıldı. Akman'a esnaflar Zile'de imalatı yapılan semaver ve kebap ocağı hediye etti.
Kaynak: İHA