Seydişehir'e Termal Tesis Yatırımı

Seydişehir'e yatırım yapacak olan iş adamı Osman Nuri Bakırcı, Kaymakam Tuncay Sonel'i makamında ziyaret etti.

Kaymakam Tuncay Sonel, ziyaret sonunda yaptığı açıklamada, "Değerli iş adamımız ve arkadaşımız olan Osman Nuri Bakırcı bey, istihdama yönelik yapılacak jeotermal tesisi, engelli okulu ve kütüphanenin hukuki sürecini değerlendirdik. Bu prosedürün tamamlanması için uğraşıyoruz. İnşallah kısa sürede bu bürokratik işlemleri bitirip temelini atacağız. İlk aşamada 500 kişi istihdam edilecek" dedi.

Kaymakam Sonel, termal tesislerin yapılacağı 385 bin metrekarelik alanın mera vasfının kaldırılması çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, "İnşallah bu büyük termal yatırım tamamlanırsa içerisinde termal otel, devre mülk, sağlık tesisinin de bulunduğu devasa inşaat alanına sahip bir proje hayata geçirilecek. Ayrıca, Kız Meslek Lisesi için yeni yaptığımız okul bitmek üzere, yeni yerine taşınacak olan kız meslek lisesinin ek binası yıkılıp yerine engelli okulumuz yapılacak. 1956 yılında yapılan sobalı olan ve kötü şartlarda bulunan kütüphanemiz de yıkılıp yerine yenisi inşa edilecek. Bu çalışmalara resmi prosedürler biter bitmez önümüzdeki aylarda başlanacak" dedi.

Sonel ayrıca Seydişehirli olup Manavgat ve Alanya'da faaliyet turizm sektöründe faaliyet gösteren yatırımcıların da Seydişehir'e ayrı bir termal tesis kurmak için 80 bin metrekare yer müracaatında bulunduklarını belirterek, bu tesiste de yaklaşık 100 kişiye istihdam sağlanacağını vurguladı.
Kaynak: AA