Karadenizli Balıkçının Umudu Kafes Balıkları

1 Eylül'de "vira bismillah" diyerek denize açılan Karadenizli balıkçılar, 15 Nisan'da sona erecek av sezonu öncesi umudunu kafes balıklarına bağladı.

Ordu'nun Perşembe ilçesi balık pazarındaki balıkçılar, tezgahlarında bol miktarda kafes balığına yer vermeye başladı.

Pazardaki esnaftan Seba Sarıkaya, mart ayının balıkçılar adına iyi geçmediğini söyledi.

Hava şartlarının kötü olmasından dolayı küçük balıkçıların denize açılamadıklarını ifade eden Sarıkaya, şöyle konuştu:
"Denize açılan küçük balıkçıların da fırtına nedeniyle ağları yosun ile kaplanıyor. Sadece bir ay o ağları açmak için uğraşıyorlar. O yüzden de zaten pek atmak istemiyorlar. Denize açılan da iki üç kasa balıkla dönüyor. Biz de son günlerde artık çiftlik balıkları kullanıyoruz. Levrek, somon ve çupra gibi balıklarla idare etmeye çalışıyoruz."
- "Vatandaş çiftlik balığına alıştı"
Sarıkaya, vatandaşın da zamanla çiftlik balığına alıştığını belirterek, "Balık olmayınca vatandaş kafes balığını tüketmek zorunda kalıyor. Yapacak bir şey yok. Çünkü kafes balığı yaz kış burada. Biz gırgır teknelerimizle bir o yana, bir bu yana balık peşinde koşuyoruz ama kafes balığı fırtına olsa da her zaman tezgahlarda yer alıyor" dedi.

Tarık Aslantürk ise az miktarda avlanan balığın fiyatının da yüksek olduğunu dile getirdi.
Vatandaşın yüksek fiyat karşısında kafes balıklarına yöneldiğini vurgulayan Aslantürk, "Kafes balıklarında fiyatlar normal seviyede. Somon 10 ile 15 lira arasında, levrek ise boyuna göre 15-20 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Bunların yanı sıra tatlı su alabalıkları geliyor. Onların da kilogramı 10 liradan satılıyor" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA