Necati Şahin’e Dağ Yöresinde Yoğun İlgi

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necati Şahin, dağ yöresini göç veren değil, göç alan bir bölge haline getirmek istediklerini belirterek, bu amaçla dağ yöresi için değişik projelerle yola çıktıklarını söyledi.

Necati Şahin’e Dağ Yöresinde Yoğun İlgi

Seçim çalışmalarını dağ yöresinde ağırlık veren Necati Şahin, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan ile birlikte Orhaneli ve Keles’te bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Seçim bürosu açılışlarına katılan Şahin, esnafın kapısını çalan ve dertlerini dinledi. Halk yoğun ilgi gösterdiği Şahin, dağ ilçelerinin tarımsal üretim pastasından hak ettiği payı alamadığını ifade eden Şahin, dağ yöresini göç veren değil göç alan bir bölge haline getirmek istediklerini söyledi.

Göçün bölgedeki tarımsal üretim açısından da kanayan bir yara olduğunu belirten Şahin, şunları söyledi:
"Birleşmiş Milletler raporlarına göre dünyayı gelecek 20 yıl içinde gıda krizi bekliyor. Bu bakımdan dağ yöresinin bu özelliğinin korunması ve üretimin artırılması gerekiyor. Dağ ilçelerimizin kanayan yarası olan göçü durdurmamız gerekiyor. Göreve geldiğimizde bölgeyi cazip haline getirip yöre halkını toprağına bağlayacak, tarımsal üretimi artıran politikalara öncelik vereceğiz."
ORHANELİ’YE ‘MADE İN BURSA’ DAMGASI
Her ilçe için bir projeleri olduğunu belirten CHP Büyükşehir adayı Necati Şahin, Orhaneli’nin 'Made in Bursa' damgalı, organik ürünlerin merkezi haline geleceğini ifade etti.

Şahin, "Belediye olarak oluşturacağımız kalite standartlarıyla, köylüden aldığımız ürünleri markalaştırarak, Bursa, İstanbul, Ankara, İzmir gibi kentlerde, sağlıklı yiyecek arayanlara ulaştıracağız. Orhaneli, köylünün, ilçe sakinlerinin ortak emeği ile kısa bir sürede bir Avrupa ilçesi konumuna gelecek. Projemiz hazır, finansmanımız hazır" dedi.

Keles’in de dağ turizmi merkezi olacağını vurgulayan Şahin, "Kelesli Bursa’ya inmeyecek, Bursalı Keles’e çıkacak. Keles, sadece doğal güzellikleriyle değil, bu güzelliklerin doğurduğu doğal lezzetleriyle de Bursa’nın kaçış noktalarının başında gelecek" diye konuştu.

Kaynak: İHA