Tavşanlı'da Ana Okul Öğrencilerine Trafik Eğitimi Verildi

Tavşanlı Emniyet Müdürlüğü, ''Minik Trafikçiler'' projesi kapsamında ilçedeki ana okullarında okuyan öğrencilere trafik konulu eğitim semineri düzenledi.

İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, proje ile çocukların kişiliğinin şekillenip gelişim ve eğitimlerine katkı sağlandığı belirtildi.
Çocuklara okul öncesi dönemde bilinçli trafik eğitimi verilerek trafik kurallarına uymayı bir alışkanlık ve yaşam biçimi haline getirmenin hedeflendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Çocukların aldıkları trafik eğitimi ile her birinin minik trafik kontrol görevlisi oldu. Eğitimler sonrası idareciler ve veliler ile yapılan görüşmelerde çocukların eğitimler sonrasında aileleri ile seyahat ederken arka koltukta oturmaya dikkat ettikleri, anne ve babalarına emniyet kemeri takmaları, hızlı gitmemeleri ve araç kullanırken cep telefonu kullanmamaları konularında uyarılarda bulundukları belirtilmiştir. Çocukların, karşıdan karşıya geçerken kurallara riayet ederek güvenli bir şekilde geçmeye çalıştıkları ve okul servislerinde güvenlik kurallarına daha çok riayet ettikleri gözlemlenmiştir. Bu kapsamda bin 2 öğrenciye eğitimler verildi.

''
Kaynak: AA