Sarıkaya Türk Kızılayı Şubesinden Bin 620 Öğrenciye Giyim Yardımı

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde Türk Kızılayı Şubesi, merkez ve köy okulları eğitim gören bin 620 öğrenciye mevsimlik giyim yardımında bulundu.

Maddi durumu iyi olmayan öğrencilere giyim malzemelerinin ulaştırılması için Yunus Emre Anadolu Lisesi konferans salonunda dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan Sarıkaya Türk Kızılayı Şube Başkanı Doğan Çiftçi, bu yardımların özel bir firma tarafından şubelerine gönderildiğini ve kendilerinin sadece aracı olduğunu dile getirdi.
Sarıkaya Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile maddi durumu iyi olmayan öğrencileri tespit ettiklerini söyleyen Çiftçi, şunları kaydetti:
"Biz, bu yardım kampanyasını yedi yıldır yürütüyoruz ve yedi yıldır da maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizi bir nebze de olsa sevindirmeye çalışıyoruz. İlçemizde bulunan merkez ve köy okulları dahil olmak üzere 35 tane okul ve 1620 öğrencimize bu yardımlar okul müdürlerimiz sayesinde ulaştırılacak.
Yardım kampanyalarımız sadece öğrencilerimizle sınırlı kalmayıp, maddi durumu iyi olmayan ailelere de yapılmaktadır. Durumları iyi olmayan ailelerimiz için giyim malzemelerimiz önümüzdeki bir kaç ay içerisinde gelecek ve onları da sevindirmeye çalışacağız. Öğrencilerimizin tespiti konusunda bizlere yardımcı olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de teşekkür ederim."
Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir de yardım yapan özel firmaya ve bu yardıma aracı olan Sarıkaya Türk Kızılayı Şubesi'ne teşekkür ederek maddi durumu iyi olmayan öğrencileri sevindirmenin çok büyük bir sevap olduğunu söyledi.


Kaynak: AA