Köy Yumurtası İçin Tavuk Dağıtıldı

Ordu’nun Perşembe ilçesinde köy tavukçuluğunu geliştirmek ve köy yumurtası üretimini artırmak için Ziraat Odası tarafından vatandaşlara tavuk dağıtımı yapıldı.

Köy Yumurtası İçin Tavuk Dağıtıldı

Perşembe Ziraat Odası tarafından organik tavuk yetiştiriciliği ve organik yumurta üretimini arttırmak amacıyla 3 bin adet tavuk dağıtıldı. Daha önceki yıllarda da dağıtımı yapılan tavuklara ilgi önceki yıllara göre daha fazla oldu. Tavukların tanesini 15 lira karşılığında talepte bulunan vatandaşlara verildi.

Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, dağıtılan tavuklarla birlikte insanların organik köy yumurtası yiyebileceğini, ayrıca yumurtalarının satılarak da aile ekonomisine katkı sağlanacağını belirtti.

Soydan, yaptığı açıklamada, "4 yıl önce başladığımız ve şuanda da bugün dağıtımı yaptığımız feriklerle ilgili bu güne kadar yaklaşık on bin adet tavuğu köylerimize dağıttık. Bu olay köylerimizde ciddi bir gelişme sağladı. Özellikle köyde yaşayan insanların yumurta ihtiyaçlarını karşılamış oldu. Hatta kendilerine ekonomik getirisi oldu” diye konuştu
Kaynak: İHA