Karatay Belediyesi Çanakkale Zaferi'nin 99. Yılını Andı

Çanakkale Zaferi'nin 99. Yılı olması münasebetiyle Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Karatay İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Genç, Karatay Gençlik Kolları ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve gazilerin katılımıyla Askeri Şehitlik'te anma töreni düzenledi.

Şehitlik bilincini zihinlere kazıyan şehitleri anmak için "Şehitleri Anma Töreni" düzenlediklerini belirten Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik, Şehitlerin anne babalarına oğul, kardeşlerine Abi olmak arzusunda olduklarını ifade etti.

Ardından söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, tarihini, geçmişini bilmeyen milletlerin ileriye dönük bir şey yapamayacağını ifade ederek tarihten ders alınması gerektiğinin önemini vurguladı. Gençlik Kollarının böyle anlamlı bir günde toplantı düzenlemeleri nedeniyle kendilerine teşekkür etti.
Son olarak konuşan Ak Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Türk tarihine altın harflerle yazılan imanın küfre, hakkın batıla, hidayetin zimmete, adaletin zulmete, vatanını savunanın saldırganlığa, aydınlığın karanlığa, nurun kire karşı zaferi olduğunu belirtti.

Bu zaferin sarsılmaz bir inancın ve kararlılığın en somut ifade şekli olduğunu aktaran Genç, Çanakkale Zaferi'nde vatanımızın bölünmez bütünlüğü Türk milletinin bağımsızlığını her şeyin üstünde tutarak kanlarıyla toprağı yoğuran 253 bin şehidimizi rahmet minnetle andıklarını ifade etti.

Askeri Şehitlik'te düzenlenen tören şehitlerin mezarı başında okunan Kur'an'ı Kerim ve Yasin-i Şerif ile son buldu.
Kaynak: AA