Büyükşehir Belediyesinden Etimesgut'a 'Kelebek Su Parkı'

Ankara Büyükşehir Belediyesince Etimesgut Elvan Mahallesi'nde yaptırılan yaklaşık 40 bin metrekarelik "Kelebek Su Parkı", Başkan Melih Gökçek'in katıldığı törenle hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, törende konuşan Gökçek, hayal ettiği park projesine "Kelebek Su" adını verdiklerini belirterek, parka ayrı bir muhabbet duyduğunu ifade etti.

Parkın 16 bin metrekarelik büyük havuzunda çocukların ve yetişkinlerin su ve kayık sefası yapabileceğine işaret eden Gökçek, tavşan, güvercin, çocuk oyun, golf, spor tesisleri, basketbol, mini futbol sahası adı verilen 13 adacıktan oluşan prestij parkın, tahta köprülerle birbirine bağlandığına dikkati çekti.
Ulaşımın Etimesgut'ta ciddi bir sorun olduğunun altını çizen Gökçek, bu sorunun giderilmesi için atılan adımlara, verilen hizmetlere de değindi.
Gökçek, "Allah nasip ederse, yakın bir tarihte Kayaş'tan başlayıp, Yenikent'e kadar gidecek, Etimesgut'u boydan boya geçecek, eski banliyö yerine hafif raylı sitem çalışmalarını da yapmaya başladık. İnşallah 2 sene içinde ulaşım daha da kolay hale gelecek" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA