Binali Yıldırım, İzci Selamı Verdi, Motorla Yolculuk Yaptı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Kınık ziyaretinde izcilere izci selamı verirken, bir vatandaşın motoruna binerek yolculuk yaptı.

Binali Yıldırım, İzci Selamı Verdi, Motorla Yolculuk Yaptı

Binali Yıldırım, seçim çalışmalarına sabah erken saatlerde İzmir’in Kınık ilçesinde devam etti. Kınık Belediye Başkan Adayı Doktor Sadık Doğruer ile birlikte Yayakent beldesinde vatandaşlarla kahvaltı eden Yıldırım’ın Kınık ziyareti renkli görüntüleri de beraberinde getirdi. İzcilik kulübünde izci selamı veren Yıldırım, esnaf ziyareti sırasında da seleli motorun yolcusu oldu. Vatandaşların meraklı gözlerle izlediği Yıldırım, motor kullanan vatandaştan izin isteyerek arkasına bindi. Seleye de Kınık Belediye Başkan Adayı Sadık Doğruer’in oturduğu motorla bir süre yolculuk yapan Yıldırım, vatandaşlara selam vererek seyahat etti. Bazı vatandaşların Yıldırım’ın renkli yolculuğunu görüntülemek için cep telefonlarıyla çekim yaptığı görüldü.

“RAYLI SİSTEM KINIK’A GELECEK”
Binali Yıldırım, vatandaşlarla buluşması sırasında, Bakırçay havzasında bulunan Kınık, Bergama ve Dikili ilçelerinin İzmir’in zenginliğine zenginlik katan bölgelerden biri olduğuna işaret etti. Sulama, alt yapı, eğitim, sağlık, tarım yatırımlarında Bakırçay Havzasını bir olarak gördüklerini dile getiren Yıldırım, “Raylı sistem, doğalgaz, sadece Bergama’ya değil, Kınık’a da gelecek, Dikili’ye de gelecek” diye konuştu.

“BELEDİYELER BORÇ İÇİNDE”
Yıldırım, CHP adayının her gün bir yalan ve iftira öne sürdüğünü dile getirerek, önemli mesajlar verdi. Yıldırım, şöyle konuştu:
“CHP’lilerin yönettikleri belediyeler borç içinde. Borç alıyorlar maaş ödüyorlar. Minibüs hatlarını kaldıracağımız, belediye hatlarının kaldırılacağı, ekmek fırınlarının kapatılacağı yalanlarını ortaya atıyorlar. Bunların hepsi kocaman bir yalan. Her gün bir yalan, bir iftira atıyorlar. Biz minibüs hatlarını çoğaltacak, çalışan işçilerle birlikte devam edeceğiz. Ayrıca işçiler arasındaki ücret adaletsizliğine de son vereceğiz. Ulaştırma Bakanı olduğumda bakanlıkta çalışan herkesle yoluma devam ettim, kimsenin işine son vermedim. Bunu geçmişe bakarak sorgulayabilirler” dedi.

“BÖLGENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”
Yıldırım, Bakırçay havzasının Kınık, Bergama, Dikili’yle birlikte İzmir’in en önemli bölgelerinden olduğunu kaydetti.

Bölgede tarım, hayvancılık ve madencilik olduğuna dikkat çeken Yıldırım, şöyle konuştu:
“Yeni Büyükşehir Belediye Yasası ile birlikte İzmir belediyesinin sorumluluğu, Kınık’tan Beydağ’a, Çeşme’den Selçuk’a kadar genişledi. Toplam 12 bin kilometre kare alanda 30 ilçe, 20 belde, 600 köy, 900 mahalle, 4 milyon insan Büyükşehir Belediyesi yetki alanına girdi. 30 Mart seçimlerinin diğerlerinden farkı bu. İzmir’in çevre ilçe ve köylerine ayrıcalık getiriliyor. Bütçenin yüzde 10’u buradaki yatırımlara ayrılacak. Merkezdeki hizmetlerin tamamının çevre ilçelerinde alması için böyle bir düzenleme yapıldı. Kınık, Dikili, Bergama ilçelerine Bakırçay Havzası olarak bakıyoruz. Buraya raylı sistem gelecekse Bergama için, Dikili için, Kınık için geliyor. Doğalgaz, Çandarlı limanı gibi büyük yatırımlar bölgenin kaderini değiştirecek.”
Kınık’ın Poyracık beldesinde İzcilik kulübü ve spor tesisinin açılışına katılan Yıldırım, kendisini karşılayan izcilere, izci selamı verdi. Çocuklarla kısa bir sohbet gerçekleştiren Yıldırım, Türkiye’de yüzlerce eser yaptıklarını, Adnan Menderes Havalimanını 20 ayda, dünyanın hayran kaldığı Marmaray projesini bitirdiklerini belirtti.

Yıldırım, “Biz 11 yıl boyunca söz verdik ve yaptık. Yapmayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik” diye konuştu.

“BİZ YAPIYORUZ ONLAR HAYAL BİLE EDEMİYOR”
Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’nin en güzel ve en büyük havalimanlarından biri olan Adnan Menderes Havalimanı’nı 14 ayda tamamladık. Hazır teleferiği çalıştıramayan, çöp dağlarını kaldırmak yerine üstüne dağ koyan bir büyükşehir belediyesi var. Bunlar başarısız. Daha kötüsü başarısız olduklarının farkında değiller. Belediye başkan adayı, ‘namusluya oy verin’ diyor. Başkan adayı, 2004 yılında söz verip 2009’da yapamadı. 2009’da, 2014’de yine söz veriyor. Sözlerini tutmadılar. Biz 11 yıl boyunca söz verdik yaptık, yapmayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik. Dünyanın parmak ısırdığı, şapka çıkardığı projeler yaptık. Marmaray’ı yaptık, İzmir-İstanbul otoyoluna, üçüncü köprüye başladık. Bizimle hizmette yarışmaları mümkün değil. Buna güçleri de yetmez, hayalleri de yetmez. Biz bir bir işler yapıp tamamlarken, onlar hayal bile etmiyorlar.”
Binali Yıldırım, İzmir’in yerinde saymadığını, aksine geri gittiğini belirterek, “İzmir’i herkesin hayal ettiği bir şehir haline getireceğiz. İzmir’i, herkesin gıpta ettiği bir şehir haline getirmek için 30 Mart’tan sonra çizmeleri giyip araziye iniyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA