Tariş'ten Zeytincilik Alanında Eğitim Atağı

S.

Tariş'ten Zeytincilik Alanında Eğitim Atağı
S. 153 No’lu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi, çiftçilerin bilinçlendirilmesi ve daha verimli ürün alabilmeleri için ‘Zeytin Yetiştiriciliği Semineri’ düzenledi

S.S. 153 No’lu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi, ilçedeki zeytin ve zeytinyağı kalitesini arttırmak için çiftçilere özel eğitim çalışmaları yürütüyor. Zeytincilik konusunda verilen eğitim seminerlerinde ziraat mühendisleri tarafından bilgilendirilen çiftçiler, üretim esnasında yaşadıkları problemleri aşmak için teknik destek alıyor.

S.S. 153 No’lu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Gül, bir gübre firmasının temsilcileri, ziraat mühendisleri ve çiftçilerin katıldığı seminer hakkında bilgi veren Kooperatif Müdürü Emin Öngel, seminer ile çiftçilerin doğru tekniklerle ürün yetiştirmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Milaslı çiftçilerin etkinlikte, konunun uzmanı üç ziraat mühendisi ve alanında öncü bir gübre firmasının yetkilileri tarafından aydınlatıldığını belirten Öngel; “Bu seminer ile çiftçilerimiz zeytin yetiştiriciliğinin teorisini ve uygulamasının budama kısmının eğitimini almış oldular. Teori kısmı oldukça faydalı geçti ve üreticilerimiz sorun yaşadıkları noktaları konunun uzmanlarına sorarak doğru uygulamaları öğrendiler. Daha sonra da zeytin hasadında ve ağacın gençleşmesinde büyük önem taşıyan budama konusunda bahçede uygulama eğitimi yapıldı” dedi.

Kaynak: İHA