Milas'ta Şehit Annesinin Konuşması Törene Damga Vurdu

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Milas’ta bir dizi anma etkinlikleri düzenlendi.

Milas'ta Şehit Annesinin Konuşması Törene Damga Vurdu
Şehir Mezarlığı’nda yapılan anma töreninde şehitler mezarları başında dualarla anıldı. Şehit annesinin, evlat özlemi törene damga vurdu

Milas’ta düzenlenen anma etkinlikleriyle kutlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Anma törenlerinin ilki sabah saatlerinde Milas Şehir Mezarlığı’nda düzenlendi.

Daha sonraki anma etkinliği ise Atapark’ta gerçekleştirildi.

Törenlere; Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Garnizon Komutanı ve Hava Meydan Komutanı Hava Sis. Albay Hüseyin Kanbur, Jandarma Komutanı Albay Ertuğrul Memiş, Binbaşı Mehmet Atik, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, Milas İlçe Emniyet Müdürü Yardımcısı Serdar Gökmenoğlu, Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, şehir aileleri, gaziler, askerler ve vatandaşlar katıldı.

Şehir mezarlığındaki şehitlikteki anma programında görev yaptıkları sırada şehit düşen 11 şehit için mezarları başında dua okundu. Şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim ile birlikte dualar okundu.

TÖRENE AVLAT ÖZLEMİ DAMGA VURDU
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenlerin ikincisi de Atapark’ta düzenlendi.

Törende konuşma yapan şehit annesi Remziye Özcan, “20 senedir ben de evladımı bekliyorum” diyerek, herkesi duygulandırdı.

Şehit annesi Remziye Özcan, eşi şehit düşen bir kadının ölene dek eşini beklediği bir hikayeyi anlatarak; hikayeden çok etkilendiğini ve kendisinin de 20 yıldır oğlunu gelecekmiş gibi beklediğini söyledi.

Özcan, herkesi duygulandıran konuşmasında; “Şehit annesi olarak evladımın kör tırnağını görmedim. Bir tabut içinde teslim ettiler ve toprağa koydum. 20 senedir arandığı zaman şehidin annesi veya babası dendiği zaman ben 20 senedir oğlumu bekliyorum. Dün ağladım. Eşime dedim ki ben dayanamayacağım. Ben oğlumu toprak altından çıkarıp DNA testi yaptıracağım bu benim evladım mı diye. Çünkü hiç onu görmedim. İşte o şehit eşi gibi 20 senedir ben de evladımı bekliyorum. İnşallah cennette karşılaşırız.” dedi.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Milas Garnizon Komutanı ve Hava Meydan Komutanı Hava Sis. Albay Hüseyin Kanbur, şehit annesi Remziye Özcan’ın konuşmasının üzerine söyleyebileceği bir sözünün olmadığını belirtip tüm şehitlerin ruhunun şad olmasını dileyerek kürsüden ayrıldı.

Daha sonra Kartal Gazinosu’nda şehit aileleriyle buluşan protokol birlikte yemek yedi.
Kaynak: İHA