Kitap Dostu Zeytinburnu Okuyor, Yarışıyor

Zeytinburnu’nda düzenlenecek 10. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nın kayıtları başladı.

Kitap Dostu Zeytinburnu Okuyor, Yarışıyor

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri tarafından 7 Nisan-17 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 10. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nın kayıtları başladı.

Toplum genelinde kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasına katkı sağlamak ve okumayı teşvik etmek amacıyla “Okumak Sizden, Ödüllendirmek Bizden” sloganıyla düzenlenen yarışmaya ilginin büyük olması bekleniyor.

Zeytinburnu halkının yarışmaya ilgisinden ve kitap okuma duyarlılığı kazanmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Murat Aydın, bilginin güç olduğunu ve bu gücün okumak ve araştırmakla elde edileceğini, Bilgi Evleri’nin de bu amaçla hizmet verdiğini belirterek, bu yılki yarışmanın da Zeytinburnu’nda keyifli ve çekişmeli geçeceğini belirtti.

“Okumak sizden, ödüllendirmek bizden” diyerek geleneksel olarak düzenlenen yarışmanın bu yıl onuncusunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Aydın, bugüne kadar 25 bin 693 kişinin yarışmalara katıldığını ve on binlerce kitabın Zeytinburnulu hemşehrileri tarafından okunduğunu, okunan sayfaların ise uç uca eklendiğinde binlerce kilometrelik yola denk geldiğini ifade etti.

SON KAYIT 26 NİSAN
17 Mart’ta başlayan kayıtlar 27 Nisan Cumartesi günü sona erecek. Yarışmaya, Zeytinburnu sınırları içerisinde, ikamet eden, okuyan, çalışan, ilkokul 4. Sınıftan itibaren tüm öğrenciler ve okumayı seven tüm yetişkinler katılabilecek. Katılmak isteyenlerin Bilgi Evleri’ne müracaat edebileceği bildirildi.

24 Mayıs Cumartesi günü Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek ödül töreni ile yarışma sona erecek. Yarışmada birinciler 2 bin TL, ikincilere bin 500 TL, üçüncülere bin TL, dördüncülere 750 TL, beşincilere 500 TL, 6, 7, 8, 9 ve 10. olanlara ise mansiyon olarak 400 TL ödül verilecek. Ayrıca ilk üç dereceye girenlerin, ailelerinden iki kişiyle birlikte tüm masraflarının belediye tarafından karşılanacağı Kapadokya Kültür Gezisi’ne katılacak.
Kaynak: İHA