Havza İlçesine ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği Son Kez Toplandı

Havza İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği son kez toplandı.

Havza Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan toplantıya Kaymakam ve Birlik Başkanı Yunus Kalaycı, Havza İlçe Özel İdare ve Birlik Müdürü Zeki Kurt, Birlik Saymanı Aslan Çalışkan ve köy muhtarları katıldı.

Kalaycı, 83 üyesi bulunan birliğin, 2013 KÖYDES projelerini belirlenen takvimden önce bitirileceğini belirterek, "Büyükşehir Yasası ile birlikte bizlerin görevleri sona eriyor. Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ile birlikte köylerimizde önemli işler yapıldı. Köylerimizin bir çok aciliyetli işleri çözüldü. Şimdi bu hizmetleri büyükşehir belediyeleri ve ilçe belediyeleri yürütecek. Bu toplantı ile tasfiye edilecek olan birliğimizin çalışanlarına hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Kalaycı, muhtarlara 2360 sayılı Büyükşehir Belediye Yasası ve Havza İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliğinin kapanma süreci hakkında bilgi verdi.
Daha sonra birlik saymanı Aslan Çalışkan tarafından KÖYDES çalışmaları hakkında kapsamlı bilgi verildi.

Bilgilendirme sonrası Havza İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği Olağanüstü Meclis Toplantısı gündem maddesi olan fesih kararı oy birliği ile alındı.
Kaynak: AA