Havza’da 18 Mart Şehitler Günü

Samsun'un Havza ilçesinde, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.


İlk Kıvılcım Şehitlik Anıtı’nda düzenlenen programa Şehitlik Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Törene Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı, Havza Garnizon Komutanı Adem Tol, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Muharip Gaziler Derneği Başkanı Harun Saat, protokol üyeleri, gaziler, şehit yakıları ve vatandaşlar katıldı.

Törende Şehitlik Anıtı’na konulan çelenklerden sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşma ise Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilcisi Harun Saat tarafından yapıldı. Saat burada yaptığı konuşmada, “Bu vatan için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi saygıyla yad ediyoruz. Mehmetçik, Çanakkale’de Türk’ün gücünü tüm dosta düşmana göstererek bir destan yazmıştır” dedi.

Buradaki törenin ardından ilçe mezarlığındaki şehitlerin kabirleri ziyaret edildi. Burada şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı ve dualar edildi. Havza 25 Mayıs Anadolu Lisesi’nde düzenlenen etkinlikte ‘Bir Destandır Çanakkale’ isimli oyun sahnelendi.

Şehit ailelerine ve yakınlarına Havza Ancere Termal Otel’de yemek verilmesi ile etkinlikler son buldu.
Kaynak: İHA