Karatay Belediye Başkanı Hançerli'den Dernek ve Aşevlerine Ziyaret

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, engelli dernekleri ve aşevlerini ziyaret etti.

Hançerli, ilk olarak Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı'yı ziyaret etti. ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mıhçı, Hançerli'nin bugüne kadar kendilerini yalnız bırakmadığını, yaşadıkları sorunların çözümü noktasında özellikle Adalet ve Olimpiyat Parkı gibi büyük parkların mimarisinde sürekli fikir alışverişinde bulunduğunu ifade etti.

Mıhçı, engellilerin sorunlarıyla yakından ilgilenen ve kendilerine destek veren Hançerli'ye teşekkür etti.
Hançerli ise toplumun ayrılmaz bir parçasını oluşturan engelli vatandaşların, günlük yaşamda karşılaştıkları güçlükleri yakından izlediklerini ve engellilerin de diğer vatandaşlar gibi rahat ve huzurlu bir yaşam sürdürebilmeleri için çalıştıklarını söyledi.

Belediye olarak çocuk, genç, yaşlı, engelli, engelsiz ayırımı gözetmeksizin herkese hizmet ettiklerini anlatan Hançerli, yeniden belediye başkanı seçilmesi halinde Karatay'ın metropol değerini arttıracak projeleri ilçeye çekmeye çalışacaklarını aktardı.
Hançerli, bu değerin yükselmesini sağlayacak projelerin, şehir bölge hastanesi, gıda ve tarım üniversitesi, 2. çevre yolu gibi çalışmaların olacağını kaydetti.

Bu ziyaretin ardından, Hasan Dudu Aşevi'ni ziyaret eden Hançerli, Hz. Muhammed'in "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" Hadis-i Şerif'ini hatırlatarak, yardıma muhtaç insanlara yapılan hizmetin asfaltlamadan, yoldan, sudan, binalardan daha önemli olduğunu vurguladı.
Hançerli, ayrıca Görme Engellileri Koruma Derneği, İsmilliler Yardımlaşma Derneği ve İşitme Engelliler Derneği'ni ziyaret etti.
Kaynak: AA