Eski Bakanlar Açılışta Bir Araya Geldi

Eski İçişleri Bakanı ve Ordu Bağımsız Milletvekili İdris Naim Şahin ile Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, Ordu'nun Perşembe ilçesinde belediye binasının açılışında bir araya geldi.

Yeni belediye binası önünde gerçekleştirilen açılışta konuşan İdris Naim Şahin, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı'nın gerçekleştirdiği hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ederek, Perşembe'nin kendine özgü değerleriyle ve güzellikleriyle varlığını sürdüren bir ilçe olduğunu söyledi.

Şahin, her şeyden önce bu toprağın sevdalısı olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Bizim sahip olduğumuz, inandığımız değerler çizelgesinde mensubu olduğumuz partimiz muhakkak çok önemlidir ama tek ve yegane değer değildir. İnsan olarak bizatihi kendi varlığımız bizim için daha önemlidir. Mensubu olduğumuz ülkemiz ve milletimiz bizim için çok çok daha önemlidir ve o çok önemli değerleri kaybetmediğimiz sürece kendimizi üzmemize gerek olmadığını düşünmekteyim."
- "Gerilim ülke için doğru değil" -
Siyasette yaşanan gerilimin sebep, sonuç ilişkisine bakmaksızın ülke için doğru olmadığını vurgulayan Şahin, "Siyasetteki gerilim ister istemez, ya sebebi ya da sonucu itibarı ile ülkenin de maalesef bugün için iyi yönetilemediği intibasını ve korkusunu insanlara vermektedir. İyi yönetilemeyen ülkede sıkıntıyı, zararı, en fazla halkımız çekmek durumunda kalmıştır geçmişte. Bugün de böyle bir korku, böyle bir endişe söz konusudur" dedi.

- "Bu memlekette güzel şeyler yapıldı"
Ertuğrul Günay ise yaptığı konuşmada, 2002 yılından, 2012 yılına kadar memlekette güzel şeylerin yapıldığını dile getirdi.
Kimseye haksızlık yapamayacaklarını ifade eden Günay, "Biz geçmişte yapılan iyi şeyin de bugün yapılan yanlışın da hakkını bu milletin değerlendireceğini düşünüyoruz. Şimdi gerçekten sıkıntılı bir eşikteyiz. Ne yazık ki sorulan bazı soruların cevabının verilmesi yerine millet içinde nifak çıkarmaya çalışmak, insanları suçlamaya kalkmak, daha dün 'destan yazdı' dediğiniz, daha dün 'kahraman' dediğiniz savcıyı suçlamaya kalkarsanız bu millet size inanmaz. Siz milleti ayırmamak, birleştirmek zorundasınız. Ülkede huzur sağlamak zorundasınız" diye konuştu.

Perşembe Belediye Başkanı Çarkçı da 30 Mart'a kadar görevine devam edeceğini, hizmet binasının ilçeye hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından belediye binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim edildi, binanın açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Şahin ve Günay'ın yanı sıra CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Perşembe Kaymakamı Ahmet Arık da katıldı.

Kaynak: AA