Başkan Tiryaki Karapürçekli Çocuklarla Buluştu

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, her hafta sonu gençlik merkezlerini ziyaret etmeyi sürdürüyor.

Başkan Tiryaki Karapürçekli Çocuklarla Buluştu
Altındağlı çocukların gelişimiyle yakından ilgilenen Başkan Tiryaki, ziyaretinde gençlerle buluşarak hem onlarla sohbet ediyor hem de sorularını cevaplandırıyor.
Başkan Tiryaki, bu hafta sonu Karapürçek-1 Gençlik Merkezi’nde yaklaşık 150 öğrenciyle buluştu. Öğrencilere her zaman okumanın öneminden bahseden Başkan Tiryaki, yine okumanın ve eğitimin önemine vurgu yaptı. Gençlik Merkezi üyesi öğrencilere kitap hediye eden Başkan Tiryaki, öğrencilere aydınlık bir geleceğin ancak okumakla mümkün olabileceğini söyledi.

Karapürçek-1 Gençlik Merkezi öğrencilerinden Murat Urkaya, Başkan Tiryaki’ye kendi yaptığı karakalem çalışmasını hediye ederek, kendilerine sağladığı tüm imkanlar için teşekkür etti.

Okuyan nesillerin ülkelerini ayakta tutacağını belirten Başkan Tiryaki, kalkınmaların ancak bu sayede gerçekleşeceğini söyledi.

Başarıya açılan kapının anahtarının “okumak” olduğunu söyleyen Başkan Tiryaki, “Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmada en önemli unsur okumaktır. Okuma alışkanlığı kazanılmadığı taktirde başarılı olunamaz. Sadece ders kitaplarıyla sınırlı kalmayın, gelişiminize ışık tutan her alanda kitap okuyun” dedi.

Boş vakitlerin en verimli şekilde değerlendirilmesini öğütleyen Tiryaki, gençlik merkezlerinin bu boşluğu doldurduğunu dile getirdi. Başkan Tiryaki, çocuklara şöyle seslendi:
“Evde oturup günün büyük bir bölümünü televizyon karşısında geçireceğinize buraya gelin. Burada elinizin altında birçok imkân var. Bu tesiste spor yapın, müzikle uğraşın, yabancı dil öğrenin, sanatla uğraşın… Kendinizi ileriye taşıyacak adımlar atın. Burada çok güzel arkadaşlıklar da kurabilirsiniz. Sağlam temeller üzerine kurulan arkadaşlıklar çok önemlidir. ”
Karapürçek-1 Gençlik Merkezi öğrencilerinden Ayşenur Dinçer, Gençlik Merkezi sayesinde fotoğraf sanatına ilgi duyduğunu ve fotoğrafçılıkla uğraştığını kaydetti.

Öğrendikleri sayesinde araştıran ve sorgulayan bir yapıya kavuştuğunu ifade eden Ayşenur, gençlik merkezlerinin kişisel gelişimlerine hız kattığını belirtti.

Bir diğer öğrenci Murat Urkaya ise, “Gençlik merkezlerinde arkadaşlık bağlarımız güçleniyor ve sosyalleşiyoruz. Başkan Amcayı tanıdığımız için çok mutlu olduk. Onu çok seviyoruz” dedi

Kaynak: İHA