Sp Genel Başkanı Kamalak, Erzurum ‘da

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Erzurum’da İstasyon Meydanında miting programına katıldı.

Sp Genel Başkanı Kamalak, Erzurum ‘da
Kamalak, “Dürüst siyaset için adres Saadet Partisi. Türkiye’de bunların döneminde bin 722 belediye başkanı hakkında soruşturma açıldı” dedi.


SP Genel Başkanı Kamalak, Erzurum’da halka hitap etti. Mitinge SP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Faik Çalık, Erzurum İl Başkanı Behçet Tekmanlı, Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın ve 5 bine yakın vatandaş katıldı.

Mitingin açılış konuşmasını yapan SP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Faik Çalık, “Saadet partisi belediyeleri devir almaya geliyor. İnşallah yeniden Saadet diyeceğiz bu seçimlerde. Erzurum’da bir Mumcu Caddesi var. Bu caddeyi barlar, pavyonlar caddesi haline getirenler bu milletin karşısına nasıl çıkacaklar” dedi.

Besmele ile konuşmasına başlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise “14 gün sonra bir seçim yapacağız. Bu seçimlerde Belediye Başkanlarımızı seçeceğiz. Halkın saadetini insana esas alan belediyecilik temin edebilir. Bunun da adresi Saadet Partisidir. Belediyecilik bizim, Milli görüşün işidir. 1994 yılındaki mahalli seçimlerinde bir oy patlamasına vesile olmuştu. 29 ilin belediye başkanlığını kazanmıştık. Türkiye’nin birinci partisi olmuştuk. Zamanla yazık ki bir kısım kardeşlerimiz Milli görüşten koptular. Şimdi belediyecilik halktan koptu. Belediyecilik yolsuzluk ve rüşvet batağına saplandı. Bin 722 belediye başkanı hakkında soruşturma açıldı. Belediye Başkanlarının halkın içine çıkamadıkları için Sayın Başbakanın posterlerini görüyoruz. Vatandaş Belediye Başkanı olarak Tayyip Beyi mi seçiyor. Gönül yıkmak için değil gönülleri yapmak için çıktık yollara. Biz Türk, Kürt, Laz, Alevi, Çerkez, 76 milyon kardeşler topluluğuyuz. Biz kimseyi ötekileştirmiyoruz. Mevlana gibi diyoruz. ‘Gel’. Bizden ayrılan, yollara düştüğümüz bir kısım kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Beraber yürüdüğümüz yıllar. Dün beraber yürüdüğümüz kardeşlerim Milli Selametten ne gibi kötülük gördünüz ki bırakıp gittiniz. Adil dağıtımı sağlamak yanlışmıy dı. Erzurumlum sen hırsız seçmeye mecbur musun ?. Bana hırsız lazım diyorsanız siz bilirsiniz” diye konuştu.

Kamalak'ın konuşmasının ardından SP Erzurum belediye başkan adayları tanıtıldı.
Kaynak: İHA