Gökçek'ten Yavaş'a hodri meydan

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CNNTürk ekranlarında Hande Fırat, Hüseyin Yayvan ve Utku Çakırözen’in konuğu oldu.

Gökçek'ten Yavaş'a hodri meydan
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CNNTürk'te yayınlanan Ankara Günlüğü programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hande Fırat, Hüseyin Yayvan ve Utku Çakırözen'in sorularını yanıtlayan Gökçek, Ankara'daki adayların hep birlikte ortak bir yayında buluşması önerisine “ Önceden bana sordunuz bende açık kart ama rakibim çekinir ve gelemez” diye konuştu.

Hande Fırat, bu isteği Mansur Yavaş'a ilettiğini fakat Melih Gökçek'in uslübu nedeniyle kabul etmediğini belirtmesine ise Gökçek, “ Bugün TV'ye çıkmıştı. Bana orada suçlamalarda bulundu. Bende yayına katılmak istiyorum dedim ve kendisine sorular yönelttim. Bir türlü sorduğum soruların cevabını alamadım. Ben başka sorular yöneltmeye başlayınca program sunucusu yayını kesti. Çünkü o programı sunan arkadaş CHP'ye oy verecek” dedi.

Yavaş'la istediği ortamda istediği şekilde karşı karşıya geleceğini duyuran Gökçek şunları söyledi: 'Çıksın karşıma benim yanlışlarımı yüzüme söylesin. Ben de ona bazı sorular yönelteceğim. Gerekirse 5 dakika o konuşsun 5 dakika ben konuşayım'

MANSUR YAVAŞ'A VİDEOLU YANIT

Hande Fırat'ın yayına katılmadan önce twitter'dan'CNN'de çok enteresan işler olacak' duyurusunu açıklamasını istemesi üzerine Gökçek, “ Enteresan işlerden kastım şu. Benim rakibim CHP'li aday Bugün TV'de aynen şöyle diyor: “ Ankara'da doğan ve Ankara dışından gelen hemşerilerimizi suçlayarak ayrımcılık yapacağını peşinen ilan etmektedir. Bir tane beyanımı bulsunlar yarın adaylıktan çekilirim. Bir taraftan Kars, Erzurum, Mardin ve Diyarbakırlılara saldırıyor, benim saldırdığımı göstersin yarın sabah adaylıktan çekilirim. Diğer yandan Çankırı, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum ve Sivaslılara saldırıyor ve bu tahriktir diyor” Şimdi ben kendi sesinden 1 dakikalık bir konuşma getirdim” ve Mansur Yavaş'ın daha önce yapmış olduğu bir konuşmayı programda izletti.

MANSUR YAVAŞ'TAN ŞOK SÖZLER

Mansur Yavaş yaptığı konuşmada'Ağrı'ya Mardin'e Diyarbakır'a hizmet edecek birilerini Meclis'e gönderemeyiz. Kendileri broşür dağıtıyorlar zaten 6'yı çıkarmışlar şu anda. Niye oy istiyorsunuz. Biri Karslılar'ın oyunu alacak biri Çankırılılar'ın oyunu alacak Ankaralılar'ın oyunu kim alacak? Meclis'te ülkücüler olmazsa köpeksiz köyde değneksiz dolaşacaklar asla izin vermeyeceğiz” diyor.

Mansur Yavaş'ın bazı yerlerde Mardin ve Şanlıurfa'ya yaptığımız yardımları söyleyerek insanları tahrik etmeye çalıştığı belirten Gökçek, “ Biz birçok ile yardımda bulunuyoruz. Ankara onların ağabeyiyiz. Verdiğimiz yardımlar çok cüzi miktarlar. İhtiyacı olan herkese yardımda bulunuyoruz. Sonra kalkıp diyor ki Melih Gökçek bana iftira atıyor. Çankırı ve Karslılar hakkında sözleri ortada. Bölücülüğü kendisi yapıyor. Versin bunun cevabını” dedi.