Oğulcan'ın Organları 5 Kişiye Nakledilecek

Milas'ın Selimiye beldesinde geçirdiği trafik kazası sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Oğulcan Eray Yılmaz'ın organları, nakil bekleyen 5 hastaya hayat verecek.

Yılmaz'ın organlarının bağışlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı Ulusal Organ Ve Doku Nakli Koordinasyon Sistemi'nde yapılan taramayla kalbin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi gören 33 yaşındaki erkek bir hastaya nakledilmesi kararlaştırıldı.
Karaciğer ve iki böbrek 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, akciğer de Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde nakil bekleyen hastalara gönderildi. Nakil ekipleri, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesine gelerek organları teslim aldı.
75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Oğulcan'ın babası Behzat Yılmaz'ın da yaşadığı olay sonucu organlarını bağışladığını hatırlattı.
Beyin ölümü gerçekleşen Oğulcan Yılmaz'ın organlarının nakil bekleyen 5 hastaya gönderildiğini belirten Yılmaz, "Babası Behzat Yılmaz son derece duyarlı bir davranışla hem oğlunun hem de kendisinin organlarını bağışladı. Aile için acı verici bir durum ama Oğulcan da birçok kişiye hayat oldu. Aileye fedakar davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Herkesi onlar gibi duyarlı davranmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA