Türkeli Anadolu Lisesi'nin Temeli Atıldı

Türkeli ilçesinde eğitim-öğretime devam eden Türkeli Anadolu Lisesi için yeni yapılacak 12 derslikli binanın temeli törenle atıldı.

Törene Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ile davetliler katıldı.

Köşger, törendeki konuşmasında, Sinop'un ülke genelinde eğitimde başarı sıralamasında iyi durumda olduğunu belirterek, "Sinop'ta eğitim oldukça iyi durumda. Bu, sınıf başına düşen öğrenci sayısından öğretmen başına düşen öğrenci sayısına, Türkiye genelinde yapılan sınavlarda elde edilen başarılarla ve her alanda yaşanan başarılarla anlaşılıyor. Bu, Sinopluların eğitime verdiği önemin göstergesi" dedi.

Eğitilmiş insan gücüne sahip çıkan topluluklar, beldeler ve ülkeler olduğu müddetçe, onların bileğini kimsenin bükemeyeceğini vurgulayan Ersoy, "Allah'ın izniyle eğitilmiş nüfus gücüne sahip olan ülkeler, bütün varlıklarını kaybetseler de tekrar onu inşa ederler ve en kısa sürede saygın bir ülke haline getirirler" diye konuştu.

Ersoy ise yeni yapılacak okulla ilçede eğitim kurumu açığı kalmayacağını dile getirerek, şunları kaydetti:
"Yıllar sonra ilk defa branş öğretmeni bakımından da ciddi anlamda kayda değer bir açığımız olmadan bütün ilçelerimizde eğitim öğretimimizi sürdürüyoruz. İlçemize yaptırılacak olan talebe yurduyla ilgili süreç, sayın valimizin nezaretinde devam ediyor. Futbol sahamız bitti, inşallah yine projelerimizden biri olan hükümet konağı projemizin de ödeneği, önümüzdeki günlerde kaymakamlığımızın emrine gönderilmiş olacak. Daha güzel bir Türkeli için hükümetimizden alması gereken bütün hizmetleri bir bir yerine getirmenin huzurunu, keyfini, mutluluğunu inşallah birlikte yaşayacağız."
Kaymakam Salih Kalkan da "Türkeli ilçemizde derslik başına düşen öğrenci sayımız yeni yapılacak okulumuz ile 17'ye düşmüş olacak. Böylelikle Türkiye'de derslik başına düşen öğrenci sayımızı çok alt seviyelere indirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından okulun temeli atıldı.
Kaynak: AA