Pertek'te 'Merhaba Hayat Projesi'

Tunceli'nin Pertek Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hayata geçirilen "Merhaba Hayat Projesi" ile ilçede 0-24 ay arası bebeklerin ihtiyaçları karşılanıyor.

Pertek Kaymakamı Memiş İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yürütülen çalışma ile bebeklerin sağlıklı büyümelerinin hedeflendiğini söyledi.

Kaymakamlık bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından (SYDV) şartlı sağlık yardımlarından faydalanan bebekli ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması için "Merhaba Hayat Projesi"sini hayata geçirdiklerini belirten İnan, şunları kaybetti:
"İlçemiz genelinde yeni doğan ve 24 aya kadar olan bebeklerin ailelerini evlerinde ziyaret ettiğimizde bebeklerin beşik, bebek bezi, kıyafet, oyuncak, battaniye ve ayakkabıya ihtiyacı olduğunu belirledik. Ardından SYDV tarafından hazırladığımız ve hayata geçirdiğimiz bu proje ile ihtiyaçları karşıladık. Sonra oluşturduğumuz kurul tarafından ihtiyaçlar bizzat ailler evlerinde ziyaret ederek teslim edildi. Bu çalışma ile ailelerimize küçük bir destek vererek ailelerimizin bir miktar yükünü hafiflettik. Ailelerimiz bu çalışmadan çok memnun olduklarını beyan etmeleri bizi mutlu etti."
İnan, benzere desteklerin yardıma muhtaç vatandaşlara imkanlar ölçüsünde devam edeceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA