Beyin Ölümü Gerçekleşen Gencin Organları Bağışlandı

Milas ilçesine bağlı Selimiye beldesinde geçirdiği kaza sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki gencin organları, ailesi tarafından bağışlandı.

Selimiye beldesinde 5 Mart'ta meydana gelen trafik kazasında ehliyetsiz olarak kullandığı otomobille bir marketin duvarına çarptıktan sonra, ağır yaralı olarak 75. Yıl Milas Devlet Hastanesine kaldırılan Oğulcan Eray Yılmaz'ın (16) beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, Oğulcan'ın organlarını bağışlama kararı aldı.
75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinasyon Birimi Sorumlusu Dağıstan Danış, gazetecilere yaptığı açıklamada, Oğulcan'ın tedaviye yanıt vermediğini ifade ederek, "Hastamız ağır yaralı olarak getirildiği hastanemizde uzun süre yoğun bakımda kaldı. Kendisi bugün hayatını kaybetti. Aile duyarlı bir yaklaşımda bulunarak, oğullarının tüm organlarını bağışlamayı kabul etti. Naklin önemine dikkati çekmek için baba da bağışçı oldu. Sistemde yapılacak taramanın ardından, organların en acil ihtiyacı olan hastalara gönderilmesi için çalışma başlatıldı" diye konuştu.

Hayatını kaybeden Oğulcan Eray Yılmaz'ın babası Behzat Yılmaz (55) da üzüntülü olduklarını, ancak başka insanları sevindirmek istediklerini kaydetti.

Yılmaz, "Oğlumuz için artık yapabilecek bir şey kalmamıştı. Biz de görüşerek, organların naklinin uygun olduğuna karar verdik. Ben de bu konunun ne kadar önemli olduğunu göstermek için bağışta bulundum. Öncelikli isteğim; organların maddi durumu iyi olmayan kişilere gitmesi" dedi.

Kaynak: AA