Hdp Genel Başkan Yardımcısı Kürkçü Açıklaması

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü, "Halkların Demokratik Partisi, halka ve doğaya yakın bir belediye kurmaya kararlıdır. Bunu yaparken halkın kendi kendini yönetmesi ilkesini esas alacaktır" dedi.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Karasu ilçesine gelen Kürkçü, Kentpark'ta partililere hitaben yaptığı konuşmada, partisinin büyükşehir belediye başkan adayı Harika Günay Karataş ve Karasu belediye başkan adayı Seyfettin Er'e destek istedi.
Kürkçü, AK Parti'nin yıkılmaz gibi gözüktüğünü ancak 17 Aralık operasyonlarıyla her şeyin gün yüzüne çıktığını iddia ederek "Tayyip Erdoğan iktidarı, yıkılmaz gözüküyordu ama ne kadar çürük, ne kadar kof olduğunu, içinin yolsuzluk, çürüme, her türlü rüşvet, her türlü soygundan oluştuğunu hep beraber gördük" şeklinde konuştu.

HDP'lilere ve parti bürolarına yönelik saldırıları da kınayan Kürkçü, şunları söyledi:
"Halkların Demokratik Partisi, belediyecilik anlayışıyla halka ve doğaya yakın bir belediye kurmaya kararlıdır. Bunu yaparken halkın kendi kendini yönetmesi ilkesini esas alacaktır. O nedenle de Karasu'da yaşayan bütün halklara karşı eşit mesafede olacaktır. Türkü, Kürdü, Çerkezi, Abhazı, Gürcüsü, Lazı, Romanı burada kardeş kardeş yaşayacaktır. Hiçbirini ötekinden üstün tutmayacaktır."

Kaynak: AA