Eskişehir’de Karşıt Grupların Karşılaşmasını Polis Engelledi

Eskişehir’de, Berkin Elvan’ı anma etkinliğine katılan grupla karşıt grubun karşılaşmasını polis engelledi.

Eskişehir’de Karşıt Grupların Karşılaşmasını Polis Engelledi

Üniversite Caddesi’nde bir alışveriş merkezinin önünde Berkin Elvan’ı anmak için toplanan grup, sloganlar atarak anma etkinliğinin yapılacağı İsmet İnönü Caddesi’ne gitti. Anma etkinliğine katılacak grubun alışveriş merkezi önünden ayrılmasından sonra “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atan, Türk bayrağı açan bir başka grup buraya geldi. Polis ekipleri, iki grubun karşı karşıya gelerek olası bir olayın yaşanmaması için, bayrak açan grubu alışveriş merkezinin yan tarafına götürdü. Berkin Elvan’ı anma etkinliğinin tamamlanması ve grubun tamamen dağılması sonrası herhangi bir siyasi partinin mensubu olmadıklarını ifaden diğer grup, güvenlik önlemleri arasında alışveriş merkezi önüne getirildi.

Polis ekiplerinin güvenlik önlemleri arasında grup adına basın açıklaması yapan Barış Akgün, “Biz istiyoruz ki; bu ülkede ne polisin burnu kanasın ne askerin, kimsenin burnu kanamasın. Herkes huzurlu bir şekilde işine gücüne baksın. Biz bunu istiyoruz. Vatanın, milletin, devletin bekası, önemli olan Türk bayrağıdır, Türkiye Cumhuriyeti’dir. Gerisi teferruattır” dedi.

Açıklamanın ardından grup, polis gözetimi altında ilk olarak İsmet İnönü Caddesi’ne ardından da Cengiz Topel Caddesi’nde bulunan polis karakolunun önüne yürüyerek buralarda İstiklal Marşı okudu.

Daha sonra grup, 2 Eylül Caddesi’ne de yürüyerek burada olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA