AK Parti Mersin Mitingi 2014 - Erdoğan'ın o konuşması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Mersin mitinginde halka hitap etti...

AK Parti Mersin Mitingi 2014 - Erdoğan'ın o konuşması
Başbakan Erdoğan'ın yerel seçimlere ilişkin miting programında bugün Mersin vardı. Erdoğan Mersin'de kendisini karşılayan coşkulu kalabalığa seslendi.

Gülen cemaati, CHP ve MHP'ye sert sözlerle yüklenen Başbakan Erdoğan MHP lideri Devlet Bahçeli'yi kızdıracak bir açıklamada bulundu. Erdoğan 'Bahçeli sana sesleniyorum. Bildim bileli o koltuktasın Ne işe yararsın, hep üçüncü oldun. Bu seçimde de üçüncü olacaksan bırak da adam gibi muhalefet gelsin' dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Mersin Türkiye'nin aynasıdır, özetidir. Mersin limanlarda, fabrikalarda, atölyelerde emeğin şehridir. Şimdi biz miting programlarımızda değişiklik yapınca, birileri çıkmış şunu demiş "Başbakan Mersin'e gelmekten vazgeçti" diye dedikodular yaymışlar. Şimdi bu dedikoduları yapanlara ben soruyorum, son 12 yıl içinde CHP'nin genel başkanı Mersin'e kaç kez geldi? MHP'nin genel başkanı kaç kez geldi? BDP'nin genel başkanı kaç kere geldi? Ben Mersin'e 12 kez geldim, bu benim 13'ncü ziyaretim.

KILIÇDAROĞLU HAY ALLAH İYİLİĞİNİ VERSİN

Biz yan gelip yatan siyasetçilerden değiliz. Bizde tatil filan yok. Biz hizmet ile tatil yapıyoruz. Muhalefetin Mersin'le ne kadar alakalı olduğunu biliyoruz.

CHP lideri ABD'ye gitmiş diyorki, 7 büyükşehiri AK Parti'den alacağız diyor. Tarsus'ta diyorki güneydoğunun incisi haline gelecek diyor. Güneydoğunun en güzel sahili diyor. Allah iyiliğini versin güneydoğunun sahili mi var? Daha Mersin'in kendi belediyesi olduğunundan haberi yok. İşte bunlar kendi ülkelerine bu kadar Fransız.

Devlet içinde devlet asla kabul etmiyoruz. Paralel yapı filan asla olamaz. Bunlara gerekn cevabı vereceğiz. Bunlar şimdi tutuştular. Gereken cevabı kesinlikle vereceğiz.

SEN NE İŞE YARARSIN BAHÇELİ

Her seçimde oylarımız biraz daha arttı. Millet politikalarımıza her seçimde onay verdi. 30 Mart'ta yine milletimiz bize onay verecek.

Siyasi partile birinci olmak için çalışır demi. Ama bakıyorum diğerlerine böyle bir derdi yok. Ama biz kurulduğumuz 16. ayda birinci çıktık. Girdiğimiz her seçimden birinci çıktık. Eğer bu seçimden partim birinci çıkmazsa liderliği bırakmaya hazırım. Ey Kılıçdaroğlu senin partin birinci çıkmazsan o koltuğu bırakmaya var mısın? Ama bırakamaszsın ki çünkü koltuk tatlı. Ey Bahçeli sana da sesleniyorum. Bildim bileli o koltuktansın. Ne işe yararsın, hep üçüncü oldun. Bu seçimde de üçüncü olacaksan bırak da adam gibi muahlefet gelsin.

KANINIZA DOKUNMUYOR MU?


Pensilvanya'daki zat ta oradan sokakları karıştırma çağrısı yapıyor. Kimin kimlere sahip çıktığına dikkat edin. Ey CHP sen bu Geziciler ile nasıl ittifak yapıyorsun. Ankara'da bayrağımızı yakanlarla İstanbul'da başörtülü bacımıza saldıranlarla nasıl bir oluyorsun. Ey MHP sanada sesleniyorum Türkiye düşmanları ile el ele tutuşmak sana mı düştü. MHP'nin DHKP-C ile aynı safta yer alaması sizin kanınıza dokunmuyor mu?

Mersin'de çok büyük bir skandal yaşandı, vali, vali yardımcıları, korumaları, savcılar bürokratlar dinlendi.

Pensilvanya'daki zatın yanında kalan bir beyfendi bir açıklama yaptı. 15 yıl onu dinlemiş. Böyle bir hocaefendi olabilir mi? İnsanların mahremine nasıl girersin. Böyle bir şey olamaz. Benim dinimde böyle bir şey yok. Hiç bir inançta böyle bir şey yok olamaz. Peygamberimizi, Miraç'tan indirip kamyonete bindiren zihniyeten ne olur?

Ben bugüne kadar oy vermedim diyor ama arkasına takılmış olanlara diyorki AK Parti'ye oy vermeyin de kime veriseniz verin diyor. Böyle bir mantık olabilir mi. 30 Mart alışılmışın dışında bir seçim.

Şimdi bunlar 3 kafadar. İktidarı milleten alıp seçkinlere vemek istiyorlar, faiz lobisi, kan lobisi yönetsin istiyorlar.

BU NASIL BİR BELEDİYECİLİK

Yıllardır Mersin'e gidip geliyorum, bu nasıl bir belediyedir yav, bir meydanı dahi yok. Biz bu kadar sıkışık bir sokakta mı mitingimizi yapacaktık. Biz buraya çok büyük bir meydan yapacağız. Hem yaşam alanı olacak hem herkes rahatça mitingini yapacak.

Pensilvanya'nın ablaları varmış, kapılarınıza geldiler mi? Gelemezler, bizim ablalarımız burada. Abileri varmış, bizim için kardeşlerim için iftiralar attılar.

Pensilvanya'daki zat 5 ay önce başka 5 ay sonra başka söylüyor. Evlerinde seanslar yapıyorlar, ne seansları biliyor musunuz? Bana beddua seansları. Ama sizin bedduanız bana tutmaz.

Eski Türkiye'de faiz lobisi vardı, kan vardı, acı vardı, gözyaşı vardı. Ama artık böyle bir şey yok. Türkiye artık bir değişim yaşadı. Herkeste bir umut var, huzur var. Biz öldürmenin değil yaşatmanın peşindeyiz. İşte birileri bunu sabote etmek için çalışıyor. Yeniden sialhı elinize alın diyenler var. İşte bu kadar kirli ittifaklar var. Türkiye'de huzuru bozmak için istikrarı bozmak için uğraşanları görmenizi istiyorum. 30 Mart'ta bunlara ders vermenizi istiyorum ders. Aramıza nifak sokmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. 30 Mart'ta sandığa gidin, tepkinizi gösterin.

12 yılda Mersin'e 10 kattrilyon 200 trilyon lira yatırım yaptık. Biz bir söz verip sonra unutanlardan değiliz.

KENDİNE OY ATAMAYAN ÜLKEYİ NASIL YÖNETECEK

Kendine oy atamayan bu adam bu ülkeyi yönetebilir mi? Belediyecilik bizim işimiz bizim. İstanbul'da belediye başkanlığı yaptım biliyorum göevi CHP'den aldık. Çöp dağlarından geçilmiyordu. Biz orayı 2,5 yılda dünyanın en temiz şehirlerinden biri yaptık. Mersin'i de öyle yapmak istiyoruz.

Yüksek Hızlı Tren Mersin'e gelecek Mersin'e. Biz 24 saati kapsayan projeler ile değil 100 yılı kapsayacak projeler ile konuşuyoruz.

Kentsel dönüşümde yapılan konutları hak sahiplerine teslim ettik.

Biz iktidara geldiğimizde 26 havayolu ile aldık 52 havayoluna çıkarttık. İnşallah 53. de yolda, geçenlerde temelini attık.

Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece. Durmak yok yala devam.

CHP yeni bir yalan da çıkardı. Başörtüsü sorunu biz çözdük diyor. Kılıçdaroğlu'nun yalanına inandınız mı? Ya yalancının mumu yatsıya kadar yanar bunun ki yatsıya kadar bile dayanamadı.

Biz sadece Hak'ın önünde rüküde eğiliriz.

Şu son 17 gün çok çalışcağız. Her türlü çirkinliği yapabilirler ama biz en güzel cevabı sandıkta vereceğiz. Biz herkesi kucakladığımız için büyüdük. BDP siyasi Kürtçülük yapıyor, MHP de siyasi Türkçülük yapıyor fark bu. Ben Türkü Türk olduğun için sevmiyorum, ben Kürdü Kürt olduğu için değil, ben Arabı Arap olduğu için sevmiyorum. Beni yaradan Allah onu da yarattığı için seviyorum.

Mersin'e başkan adayımız olarak sizlere Msutafa Sever kardeşimizle 1 Nisan'dan itibaren artık yeni bir dönem başlasın istiyoruz. Mersin'i çok ama çok modern bir şehir haline getireceğiz. Sever kardeşimiizi size emanet ediyorum. Sahip çıkmaya var mısınız. Yeni belediye başkanınız hayırlı olsun diyorum.