Eşme'den Kısa Kısa

Eşme'de yerel seçimlerle ilgili güvenlik koordinasyon toplantısı yapıldı.

Eşme Kaymakamı Türker Çağatay Halim başkanlığında Sabancı Öğretmen Evi'nde yapılan toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Karaman, siyasi partilerin ilçe başkanları ile belediye başkan adayları katıldı.

Toplantı sonunda ilçe başkanları ve belediye başkan adayları toplantının tertiplenmesinden ve bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek centilmenlik anlaşması imzaladı.
- Eşme Tuğraspor, 7 madalyayla döndü
Muğla'nın Dalaman ilçesinde yapılan Yıldızlar Taekwondo Bölge Şampiyonası'nda Uşak'ı temsil eden Eşme Tuğraspor, şampiyonada 3 altın,1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.
Kulüp Başkanı Ramazan Akçadağ ve sporcular makamında kabul eden ilçe kaymakamı Türker Çağatay Halim, Eşme Tuğraspor'un eksik sporcuyla şampiyonaya katılmasına rağmen bölge üçüncüsü olduğunu, milli takıma girecek sporcularının bulunduğunu söyledi.

Halim, madalya kazanan sporcuların çoğunun kız öğrenciler olmasının daha da önemli bir sonuç olduğunu dile getirdi.
- İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü
Eşme Kültür Merkezi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda konuşma yapan Şehit Cemalettin Avcı Anadolu Lisesi Müdürü Faik Çini, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 93'üncü yılında Mehmet Akif Ersoy'u şükranla anıp, Allah'tan rahmet dilediklerini söyledi.

Mehmet Akif Ersoy'un sadece büyük bir şair değil, kendini milletinin ve vatanının istiklal mücadelesine adamış önemli bir şahsiyet olduğunu vurguladı.
Daha sonra Tarih öğretmeni Ayşe Ak Uygur, Mehmet Akif'in hayatı ve biyografisini anlatmasının ardından oratoryo ve slayt gösterisinin ardından program sona erdi.
Programa İlçe Kaymakamı Türker Çağatay Halim, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Karaman, Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Harun Bulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Ertem, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öte yandan, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında, Eşme Belediyesi Sosyal Hizmet Binası'nda okullar arası İstiklal Marşı okuma yarışması düzenlendi.

Kaynak: AA