Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce Erzurum'da Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Partilerin gücü aldığı oyla ilgilidir. Yurt dışına çıkan başbakanlara sorarlar, 'aldığınız oy yüzde kaç' diye. Yani bir devlet başkanıyla bir başbakanla bizimki karşı karşıya olduğu zaman onun oyu, bir başbakanın bileğinin gücünü gösterir" dedi.

Erzurum'da ziyaret ve incelemelerde bulunan Güllüce, AK Parti milletvekilleri Adnan Yılmaz, Muhyettin Aksak, Fazilet Dağcı Çığlık, Recep Akdağ, Musa Uzunkaya, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve AK Parti büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Sekmen ile Çat ilçesinde mitinge katıldı.

Kar yağışı altında yapılan mitingde konuşan Güllüce, 12 Mart'ın Erzurum'un kurtuluşu olduğunu, bütün şehitleri ve gazileri rahmetle andığını belirtti.

Bugünün aynı zamanda İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü olduğunu anımsatan Güllüce, Çatlılardaki İstiklal Marşı ruhunun sürmesini temenni etti.
Güllüce. "Bu cümlemi önemseyin. Siz de İstiklal Marşı ruhu var. Mehmet Akif ruhu var. Allah o ruhunuzu da daim kılsın" diye konuştu.

Büyükşehir belediye başkan adayı Sekmen ile uzun yıllar görev yaptıklarını anlatan Güllüce, şunları kaydetti:
"Çok başarılı olan bir sağlık bakanımız, çok iyi olan milletvekillerimiz var. İyi bir ekip. Partilerin gücü aldığı oyla ilgilidir. Yurt dışına çıkan başbakanlara sorarlar, 'aldığınız oy yüzde kaç' diye. Yani bir devlet başkanıyla bir başbakanla bizimki karşı karşıya olduğu zaman onun oyu, bir başbakanın bileğinin gücünü gösterir. Belediyede de belediye başkanının aldığı oyla meclis üyesindeki sayısına bakılır. Belediye başkanı yüzde kaçla aldı, kaç meclis üyesi var? Bu hem ilçe için geçerli hem büyükşehir için geçerli."
Güllüce, "Ankara'ya gidildiği zaman Çat yüzünden bizim oylarımız yüksek ya da az, yani böyle bir tablo çıkıyor ortaya. Çat'ı öyle bir toplu getireceksiniz, meclis üyesini öyle getireceksiniz ki Ankara'da TOKİ'nin karşısında otururken, devletin tüm kurumlarında sizin adınıza ben varken, bileğimi şöyle masaya iyi vurayım. Fazla uzun söze gerek yok. Ben bileğim kuvvetli olsun istiyorum. Sizler adına istiyorum bunu" diye konuştu.

-"Ben değil, biz dememiz gereken bir zamandır"-
Eski Sağlık Bakanı Akdağ da 30 Mart yerel seçimlerin önemli olduğunu belirterek "Daha önceki seçimlerdeki gibi ben değil, biz dememiz gereken bir zamandır. Mahalli seçimler, genel seçimlerden biraz farklılık gösteriyor. Şöyle ki adayların bir kısmı akrabamız, eşimiz, dostumuz olabilir. Biz gelecek hizmete bakmamız gerekiyor. Büyükşehir kanunu olmasaydı, bugünkü seçimde köylülerimiz sadece muhtarlara, merkezde yaşayan kardeşlerimiz de sadece ilçelere oy verecekti" değerlendirmesini yaptı.
Büyükşehir belediye başkanını, ilçe belediye başkanlarıyla buluşturmak durumunda olduklarını vurgulayan Akdağ, "Yani yarın büyükşehire Mehmet Sekmen kardeşimiz seçilip geldiği zaman, ilçede AK Parti'li bir belediye başkanı yoksa bütün ilçeler için konuşuyorum: tabii ki biz yine hizmet getirmek için gayret göstereceğiz. Birtakım uyumsuzluklar oluyor. Ben bunu bakan sırasında yaşadım. Bunların yaşanmaması istenir ama maalesef yaşanıyor" dedi.

Bakan Güllüce, daha sonra, karayoluyla Elazığ'a gitti.
Kaynak: AA